בחושה וקלה – עוגת רסיסי תפוחים עם קוקוס ודובדבנים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגה מהירה, קלה וטעימה סוף הדרך

הכי קל להכין בקיץ עוגות בחושות ומהירות ועם שילוב של פרי זה בכלל נהדר.

השבוע נשארנו בלי שום דבר מתוק .

ראיתי דובדבנים במקרר והחלטתי לשלב אותם בעוגה בחושה ומהירה.

עוד שילבתי בעוגה תפוח עץ מוגרד דק שנתן המון טעם ומירקם משגע לעוגה.

העוגה יוצאת רכה ועסיסית ממש עוגה שווה.

אם אתם לא אוהבים קוקוס – תוכלו להחליף באגוזים או שקדים טחונים, או פשוט להוריד את הקוקוס ולהוסיף 2 כפות קמח במקום.

עוגה אחת בתבנית אינגליש קייק סטנדרטית.

אני הכנתי את העוגה פרווה לארוחת שישי ולכן השתמשתי בנטורינה המועדפת עלי כתחליף חמאה לפרווה

 

המצרכים –

2 ביצים

1/2- 3/4 כוס סוכר

שקית סוכר וניל

100 גר' חמאה מומסת או נטורינה לפרווה

1/3 כוס שמנת מתוקה/צמחית לפרווה/קרם קוקוס

תפוח עץ זהוב קלוף ומגורד

כוס קמח תופח

1/4 כוס קוקוס

חופן דובדבנים טריים מגולענים (אפשר כל פרי אחר )

אופן ההכנה –

מחממים תנור על 175 מעלות

  • טורפים את הביצים עם הסוכר והוניל לתערובת חלקה
  • משלבים שאר המרכיבים מלבד הדובדבנים .
  • מעבירים לתבנית ומטביעים את הדובדבנים לתוך התערובת.
  • מפזרים מעט שבבי קוקוס מלמעלה
  • מכניסים לאפייה ל- 40-50 דקות או עד שאם נועצים קיסם במרכז העוגה ורואים שהיא אפויה .
  • שומרים את העוגה בקירור.

עוגה נפלאה וממש קלה להכנה


מתכונים לעוגות בחושות

מבחר ענק של מתכונים לארוחות השבת 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

 

תגובות

תגובות