בורקס פילו מתוק – קריספי טעים ומתפצפץ בפה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

בורקס פילו מתוק מלא בכל טוב.

תמיד אחרי ט"ו בשבט נשאר אצלי מלאי של פירות יבשים.

קצצתי אותם וביחד עם אגוזים יצרתי מלית נהדרת שהכי פשוט וקל להכניס אותה לבצק פילו.

תוך שעה יש לכם ממתק נהדר.

בורקס פילו מתוק מתפצפץ בפה במלית נדיבה של אגוזים ופירות יבשים.

מאחסנים בקופסה אטומה וזה נשאר נהדר גם אחרי כמה ימים ובעצם משתבח עם הימים.

בורקס פילו מתוק – קריספי טעים ומתפצפץ בפה –

איך מכינים ?

המצרכים-

אריזה עלי פילו שמרית

כ- 50 גר' חמאה מומסת (לפרווה שמן )

250 גר' תערובת של אגוזים- שקדים,פקאן,לוז ואגוזי מלך – טחונים גס

כוס מלאה פירות יבשים קצוצים- תמרים,צימוקים,שזיפים,חמוציות ועוד .

2 כפות דבש/סילאן

2 כפות סוכר

חלבון ביצה (עם החלמון תכינו בצק פריך נהדר)

גרידה מתפוז

מעט קינמון

מעט ציפורן

לסירופ-

חצי כוס סוכר

3/4 כוס מים

מיץ מלימון + קליפת תפוז

4-5 מסמרי ציפורן

מקל קינמון

גרעין הל כתוש

אופן ההכנה –

  • מכינים את המלית – מערבבים אגוזים סוכר,דבש ,פירות יבשים ,תבלינים והחלבון .
  • פותחים את עלי הפילו ומכסים במגבת .
  • שולפים דף אחד – מברישים בחמאה מומסת, מקפלים לחצי.
  • חותכים באמצע לשני מלבנים.
  • מניחים כף גדושה של מלית בכל קצה של מלבן ומקפלים למשולשים.
  • מכל עלה יוצאים 2 בורקסים קטנים בצורת משולש.
  • תוכלו לראות בדיוק איך קיפלתי בסירטון המצורף למטה.
  • מכניסים לתנור מחומם על 175 מעלות כחצי שעה.
  • את הסירופ מכינים בזמן שהמאפים בתנור מבשלים את כל המרכיבים של הסירופ בסיר כבד עד לקבלת סירופ סמיך שאפשר להבריש איתו את המאפים.
  • כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים מיד בסירופ.
  • אפשר גם לבזוק אבקת סוכר במקום הכנת סירופ.

תכינו זה ממש קל להכנה .

ממתק עשיר וטעים!

 

מתכונים לפורים

מבחר ענק של מתכוני העוגיות שלי 

 מתכונים פרווה  

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

 מתנות קטנות האינסטגרם 

תגובות

תגובות