בורקסים בצורת ריבוע מקופל מעלי פילו ובתוכו המון טעמים מכל מה שיש במקרר.
כל ריבוע במילוי אחר.
מכינים את המאפים בשיטת הטורטיה המקופלת –
ודאי נתקלתם בטרנד טורטייה מקופלת ברשת- יש מלא סרטונים של טורטייה מקופלת ברחבי הרשת, בכל הטעמים שרק תרצו – מלוח וגם מתוק. לא ניסיתי אף פעם כי אני ממש לא מתה על טורטיות.
השבוע נתקלתי באיסטגרם בסרטון של אפרת ליכטנשטט בלוגרית וצלמת מוכשרת שהכינה מצה מקופלת בצורה הזו – רעיון ממש מדליק לפסח ואני מאמצת.
שבת בבוקר ,קמתי מוקדם וחשבתי למה שלא אכין את זה עם בצק הפילו שנשאר לי במקרר?
זמן מצויין לחיסול חמץ לפני פסח!
הכנתי צלוחיות של כל מיני מצרכים שהיו לי במקרר וגם תערובת ביצה עם חמאה מומסת וחלב
כמה דקות ויש לכם מאפים שווים מהסרטים
ומה שכיף שכל ריבוע הוא בטעם אחר !
הכנתי ריבועים עם מנגולד/תרד וגבינות
ריבועים בטעם פיצות – עם פטריות וזיתים
ריבוע גבינה עם בצל ירוק ופטריות – כל שילוב אפשרי שאוהבים.
מה מכינים ? גבינות מגורדות מסוגים שונים,
פטריות פרוסות, תרד קצוץ/מנגולד ,זיתים ,בצל ומה שתרצו
בורקס בריבוע – מאפי פילו מטריפים שמקופלים בשיטת טרנד הטורטייה – איך מכינים ?
המצרכים – 7-8 מאפים
בצק פילו שמרית
כ- 250 גר’ גבינה צהובה מגורדת מה שיש במקרר – רגילה,גאודה,קצקבל .מוצרלה
גבינה לבנה – ערבבתי על בצל ירוק קצוץ
אפשר קוטג’
גבינה פטה מפוררת או בולגרית או צפתית
גבינת עיזים למי שאוהב – מופררת
חופן פטריות פרוסות
2 עגבניות פרוסות דק
חופן עלי בזיליקום
חופן זיתים פרוסים
חופן בצל אדום פרוס דק
תערובת הביצה –
ביצה בטמפרטורת החדר
שליש כוס חלב פושר
50 גר’ חמאה מומסת או שמן זית
אופן ההכנה –
- מכינים את תערובת הביצה – ממיסים חמאה ומערבבים את החלב והביצה
- פותחים את הבצק ומניחים 2 עלים אחד מעל השני
- חותכים בעזרת מספריים בקו החצי עד האמצע – תוכלו לראות בסרטון למטה בדיוק איך.
- מניחים מלית מהמצרכים שאוהבים – תרד -הולך עם בולגרית,עיזים וגבינה,
- ריבוע פיצה- פרוסות עגבניה – עלי בזיליקום,גבינת מוצרלה, פטריות,זיתים ,בצל
- מקפלים לריבוע ומצפים בעדינות בתערובת הביצה
- מניחים על נייר אפייה
- מכניסים לאפייה 180 מעלות כחצי שעה
- מגישים חם חם
- תענוג של מאפים