בוריק או בוריקה טריפוליטאי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

בוריק או בוריקה היה המאכל הקייצי המפנק של סבתא.

תוך כמה דקות הייתה מכינה לנכדים בוריק בטעם גן עדן .

כל כך פשוט וכל כך טעים 

 

הבוריק הוא אוכל רחוב מנחם אפשר למצוא אותו בשווקים .

 

 

פשוט מאוד להכנה-

יש את הבוריק עם הביצה ובוריק תפוחי אדמה

 

משתמשים בעלי בוריק-סיגר מוכנים שיש בכל סופר.

לבוריק ביצה-

שוברים ביצה לכוס – מתבלים במעט מלח ופלפל.

מחממים שמן עמוק במחבת.

מניחים את חצי עלה בשמן, שופכים את הביצה וסוגרים עם החצי השנה.

הופכים לצד שני . מטגנים להזהבה יפה.

 

איך מכינים בוריק או בוריקה תפוחי אדמה ? –

חצי קילו תפוחי אדמה

חופן נדיב פטרוזיליה קצוצה מלח,פלפל ומעט בהרט.

 

מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך.מרסקים לפירה – לא צריכה להיות מחית חלקה.

מתבלים בתבלינים.

ממלאים עלה סיגר בכף גדושה מלית.

מטגנים בשמן עד להזהבה משני הצדדים.

בוריקה או בוריק , תכינו זה 

מעדן ! 

 

 

ואם בא לכם בוריק מתוק – הבוריק אגוזים שמכינים בפורים – מתכון לבוריק בלוז 

 

מתכוני המטבח הטריפוליטאי 

 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

תגובות

תגובות