בוריק או בוריקה היה המאכל הקייצי המפנק של סבתא.
תוך כמה דקות הייתה מכינה לנכדים בוריק בטעם גן עדן .
כל כך פשוט וכל כך טעים
הבוריק הוא אוכל רחוב מנחם אפשר למצוא אותו בשווקים .
פשוט מאוד להכנה-
יש את הבוריק עם הביצה ובוריק תפוחי אדמה
משתמשים בעלי בוריק-סיגר מוכנים שיש בכל סופר.
לבוריק ביצה-
שוברים ביצה לכוס – מתבלים במעט מלח ופלפל.
מחממים שמן עמוק במחבת.
מניחים את חצי עלה בשמן, שופכים את הביצה וסוגרים עם החצי השנה.
הופכים לצד שני . מטגנים להזהבה יפה.
איך מכינים בוריק או בוריקה תפוחי אדמה ? –
חצי קילו תפוחי אדמה
חופן נדיב פטרוזיליה קצוצה מלח,פלפל ומעט בהרט.
מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך.מרסקים לפירה – לא צריכה להיות מחית חלקה.
מתבלים בתבלינים.
ממלאים עלה סיגר בכף גדושה מלית.
מטגנים בשמן עד להזהבה משני הצדדים.
בוריקה או בוריק , תכינו זה
מעדן !
ואם בא לכם בוריק מתוק – הבוריק אגוזים שמכינים בפורים – מתכון לבוריק בלוז
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !
יבויה!! מזכיר את בית סבתא מיסה עליה השלום. כמה געגועים