בוריק בלוז

IMG_8838

בוריק בלוז – ממתק מהמטבח הטריפוליטאי של סבתא.

נהוג להכין אותו בפורים.

פעם בשנה מותר…

משמין אך טעיםם 🙂

בצק של סיגר ממולא בכל טוב אגוזים, שקדים,דבש,ועוד

מטוגן , ואחרי הטיגון מוכנס לסירופ דבש מתוק.

 

בואו להכין,

 

כ- 10 עלי סיגר מוכנים

המילוי-
אגוזי מלך – 1/2 כוס –   גרוסים גס.
אגוזי לוז –  1/4 כוס – גרוסים גס.
פקאנים – 1/4 כוס  גרוסים גס.
שקדים – 1/4 כוס גרוסים גס.
דבש – 4 כפות / או סילאן.
קינמון – 1/2 כפית 
ציפורן טחון – קורט
גרידת תפוז – 1/2 כפית

סירופ הסוכר-
סוכר – כוס 
מים – 1¼ כוסות 
מיץ לימון – כפית 
מי ורדים – כף

2-3 פרוסות תפוז חתוך

ביצה טרופה – להדבקה לפני הטיגון.

 

הכנת הסירופ:

מחממים בסיר את הסוכר והמים לרתיחה,

מורידים לאש נמוכה ומבשלים כ- 20 דקות עד שהסירופ מסמיך.

מוסיפים את מיץ הלימון ומי הורדים.

משאירים את הסירופ חם על אש נמוכה.

הכנת המילוי:

מערבבים את כל סוגי האגוזים  עם הדבש והתבלינים.

IMG_8820
חותכים לחצי כל עלה של סיגר.
מניחים כף גדושה מהמילוי על קצה חצי עלה הסיגר וסוגרים למשולש.

IMG_8822
מדביקים מעט את הבוריק עם ביצה טרופה.
מעבירים לטיגון בשמן עמוק כדקה מכל צד.

IMG_8823  
מניחים על נייר סופג.

לאחר הטיגון מעבירים לטבילה בסירופ הסוכר כשהסיר על האש – טובלים כל משולש כדקה בסירופ הרותח.

IMG_8825

 

טעים לאחר כמה שעות כשכל הטעמים נספגים 

בתאבון 

חג שמח 🙂

IMG_8827

IMG_8840

תגובות

תגובות