בוריקיטס מקמח כוסמין במלית כרישה ומנגולד – בצק מהיר פרווה טבעוני
לאחד מערבי הדלקת הנרות השבוע הכנתי מאפים קטנים ממש במהירות ובקלות.
בוריקיטס מופלאים ,מבצק ספידי מהיר מקמח כוסמין , מלית נהדרת של כרישה ומנגולד ,
מאפים כל כך טעימים שפשוט שווה להכין.
והם – ללא מוצרי חלב או ביצים.
אצלנו תמיד יש צורך למאפים שאין בהם מוצרי חלב. הבצק הבא הוא פיתרון אידיאלי לכך, חוץ מזה שהשתמשתי בקמח כוסמין בריא יותר והטעם – פשוט נפלא !
הכנת הבצק מהירה וקלה,
מערבבים את הבצק בלישה ידנית וממש בקלות מתקבל בצק נהדר גמיש ונוח ואחרי מנוחה קצרה אפשר לרדד ולהכין את המאפים.
בזמן שהבצק נח מכינים בזריזות את המלית .
איך מכינים בוריקיטס מקמח כוסמין – פרווה / טבעוני
המצרכים-
לבצק –
100 גר’ נטורינה (אפשר להחליף בחמאה לחלבי)
חצי כוס מים רותחים
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
190 גר’ קמח כוסמין (אפשר קמח רגיל )
כפית אבקת אפייה
המלית –
בצל קצוץ
חצי כוס כרישה קצוצה
חבילה עלי מנגולד החלק הירוק קצוץ
מעט שמן זית
מלח ופלפל
תפוח אדמה קטן מבושל
אופן ההכנה –
הכנת הבצק –
- מניחים בקערה את הנטורינה ומוסיפים את המים הרותחים .
- מוסיפים גם סוכר ומלח.
- מערבבים ומוסיפים את הקמח . לשים את הבצק עד שמתקבל בצק אחיד, רך גמיש .
- מכסים במגבת ומניחים בצד למנוחה.
בינתיים מכינים את המלית
- מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל וכרישה.
- מוסיפים את המנגולד הקצוץ ומטגנים עוד 2 3 דקות .
- מורידים והאש ומקררים.
- מרסקים את תפוח האדמה לפירה , משלבים לתוכו את הבצל מנגולד וכרישה.
מתבלים במלח ופלפל שחור.
- מרדדים את הבצק לעובי דק , קורצים עיגולים וממלאים בכף מהמלית .
- סוגרים לצורת חצי ירח ומניחים על גבי נייר אפייה בתבנית .
- מכניסים לאפייה לתנור מחומם על 180 מעלות בערך חצי שעה עד שהמאפים מזהיבים יפה.
מגישים חם וזה מושלם
בוריקיטס מקמח כוסמין – בצק מהיר פרווה טבעוני