בורגול בשילוב בשר טחון ומנגולד

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

תבשיל של בורגול עם בשר ומנגולד הכל בסיר אחד.

ארוחה נהדרת קלה להכנה ומשמחת את המשפחה.

 

הבורגול מיוצר מגרגירים של חיטה שעברה תהליכי יבוש וגריסה. ניתן למצוא אותו בקובה, מג’דרה, סלט טאבולה,קציצות ,תבשילים ומאכלים נוספים. הוא לא רק טעים, אלא גם טומן בחובו מגוון רחב של יתרונות בריאותיים חשובים.
מכיל – סיבים תזונתיים שעוזרים לשפר תהליכים בדרכי העיכול
מינרלים,אשלגן, אבץ ונוגדני חימצון – בהחלט מומלץ לא לוותר על דגן העל החשוב הזה!
כאן כמה מתכונים נפלאים עם בורגול 

השתמשתי כאן בבורגול גס – ניתן להשיג אותו בכל חנות תבלינים טובה.

 

המצרכים- 3 מנות

300 גר’ בשר טחון טרי ( בקר מעורב עם שומן כבש)

חבילה של מנגולד

3-4 ענפי סלרי

בצל גדול

שן שום

תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות

חצי כפית בהרט

קורט של כורכום

מלח,פלפל,שחור

מעט צ’ילי לחריפות

חצי כוס בורגול גס

מיץ לימון טרי

 

מחממים מחבת רחבה וכבדה במעט שמן זית.

 מטגנים את הבצל הקצוץ , משלבים את הבשר ומפוררים עד שהבשר נצלה מכל הצדדים.

מוסיפים שום, מנגולד חתוך גס – החלק הירוק, ענפי סלרי חתוכים ותפוחי האדמה.

ממשיכים לצלות עוד כ5 דקות תוך כדי עירבוב.

מוסיפים גם את התבלינים.

שוטפים היטב את הבורגול ומשלבים לתבשיל.

מוסיפים מים ככוס וחצי.

מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כ 40 דקות.

סוחטים מיץ לימון מעל התבשיל המוכן.

מגישים למרכז השולחן וזוללים.

זה נפלא 

כל המתכונים שלי לארוחה שלמה בסיר אחד 

 

אוהבים מנגולד? – כל המתכונים שלי עם הירק הנפלא הזה 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments