בוסטון קרים פאי – Boston cream pie

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

בוסטון קרים פאי היא עוגת וניל אמריקאית במילוי עשיר של קרם פטיסייר וציפוי של גנאש שוקולד .

העוגה היא קינוח אמריקאי טיפוסי מאיזור ניו אינגלנד ( צפון ארה”ב ) –

שאחת ממדינות האיזור היא מסצ’וסטס ובוסטון היא העיר הגדולה באיזור.

העוגה בת למעלה מ- 150 שנה, הומצאה ע”י שף צרפתי לפתיחה של מלון פארקר האוס בבוסטון.

ואיך הגעתי אליה, אז זה הסיפור,

יובל בני, צפה בתכנית בערוץ האוכל.

תכנית אמריקאית תחרותית על אוכל מאיזורים שונים בארה”ב.

אחד האיזורים של התחרות היה איזור ניו אינגלנד והאוכל המאפיין אותו.

יובל פתח גוגל וחיפש אוכל מאפיין לאיזור.

ובכן, מטבח עשיר שעושה שימוש נרחב במאכלי ים – עקב קירבתו לים, אך גם מאכלי חלב

 

ומה מעניין אותי … קינוחים .

הגענו לקטע של הקינוחים והבוסטון קרים פאי הופיעה שם כקינוח הרישמי של מדינת מסצ’וסטס.

“כזאת אני רוצה ליום הולדת” – (יובל).

מיד פתחתי גוגל וחיפשתי מתכונים של העוגה.

מצאתי המון מתכונים אמריקאים טובים וכל אחד קצת שונה.

הבנתי את הרעיון של העוגה,

והכנתי עוגה עם שינויים קטנים משלי.

 

בעקרון זאת עוגת וניל עשירה בחמאה וחלב-שמנת.

המלית היא של קרם פטיסייר עשיר , וציפוי גנאש שוקולד שמשלים את העוגה המהממת הזאת.

 

עוגת יום ההולדת של יובל !

יש לכם אינסטגרם ?

כנסו כאן לעמוד הכי טעים שיש !

 

המצרכים לקרם פטיסייר-

כוס ורבע חלב

1/3 כוס שמנת מתוקה

1/3 כוס סוכר

3 חלמונים ( עם החלבונים נשתמש להכנת העוגה)

חצי מקל וניל/תמצית איכותית 

כף מלאה קורנפלור

כף קמח

50 גר’ חמאה 

 

המצרכים להכנת העוגה –

כוס וחצי קמח

כפית אבקת אפייה

2 ביצים מופרדות

3 חלבונים ( נשארו מהכנת הקרם )

כוס סוכר

100 גר’ חמאה 

1/2 כוס חלב

1/4 כוס שמנת מתוקה

שקית סוכר וניל

קורט מלח

גרדת לימון ( לא חובה, אני אוהבת )

 

ציפוי גנאש שוקולד-

150 גר’ שוקולד מריר- אפשר לערבב 50 גר’ שוקולד חלב

1/4 כוס שמנת מתוקה

כף חמאה

 

את העוגה הכנתי בתבנית 26 קפיצית – ממליצה לעוגה גבוהה יותר להכין  ב- 24 

 

הכנת העוגה –

מפרידים את הביצים.

מקציפים את 5 החלבונים עם קורט מלח וכוס הסוכר לקצף יציב.

בקערה נוספת מחממים 30 שניות במיקרו, את החלב והשמנת.

משלבים את החמאה.

לאחר שנמסה, מוסיפים את החלמונים.

מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה.

משלבים את הקמח לתערובת החלב .מקפלים את הקצף לתערובת  ליצירת תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית קפיצית משומנת.

מכניסים לאפייה בתנור מחומם 180. אפייה של כ 40 דקות.

מוציאים את העוגה ומקררים.

מכינים את הקרם-

מחממים כוס חלב,וניל,סוכר ושמנת בסיר כבד.

מערבבים בקערה את יתרת החלב עם הקורנפלור והקמח.

טורפים את החלמונים ומוסיפים לתערובת חלב-קורנפלור-קמח.

מעבירים את התערובת לחלב המחומם בסיר ,תוך כדי השוואת טמפרטורה.

ממשיכים לבשל את הקרם תוך כדי בחישה מתמדת.

הקרם הופך לסמיך תוך כמה דקות.

מורידים מהאש ומקררים קירור מלא.

מעבירים את החמאה לקערה המיקסר עם וו הקצפה.

מקציפים את החמאה ותוך כדי הקצפה משלבים כף אחרי כף מתערובת הקרם.

מתקבל קרם פטיסייר מדהים.

 

חוצים את העוגה באמצע וממלאים בקרם.

מכסים בשכבה נוספת .

מכינים את הגאנש –

מחממים שמנת במיקרו.

משלבים את השוקולד.

לאחר כמה דקות טורפים לתערובת אחידה.

משלבים גם כף חמאה רכה.

מצפים את העוגה ומכניסים לקירור והתייצבות.

העוגה טעימה לאחר שהתקררה כמה שעות במקרר, והטעמים נספגו בה.

 

מהממת , תכינו שווה !!!

השנה יובל הגשים חלום ואת יום ההולדת שלו, חגג בטיול קולינרי לארה”ב , תמונה של העוגה המקורית בבוסטון

עוד מתכונים עם קרם פטיסייר כולל מתכון לקרם שניט מושלם! 

 

כל מתכוני העוגות שלי 

 

מתכונים נוספים בניחוח אמריקה 

 

הצטרפו לדף שלי בפייסבוק 

Subscribe
Notify of
12 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elliana Murray
1 month ago

Hey there! I wanted to take a moment to let you know how much I enjoyed this blog post. Your insights were incredibly helpful and thought-provoking. It’s clear that you put a lot of effort into your writing. Thank you for sharing your expertise with us. Looking forward to your next post!

Lina Gutierrez
1 month ago

Hi there! I must say, this blog post really caught my attention. Your writing style is so captivating, and the way you presented the information made it easy to understand and enjoyable to read. Thank you for sharing your expertise on this topic. I’m eager to see what you write about next.

Giuliana Barber
1 month ago

Hello! I wanted to drop by and say that I really enjoyed this blog post. Your writing is always so clear and concise, and you have a talent for making.

Penelope Gutierrez
1 month ago

Hi there! Just wanted to let you know how much I enjoyed reading this post. Your approach to the subject was unique and informative. It’s clear that you put a lot of effort into your writing. Keep up the great work, and I can’t wait to see what else you have in store.

Dale Rivera
1 month ago

Hi! I found this blog post to be incredibly insightful and well-written. Your ability to break down complex topics into easy-to-understand language is truly a gift. Thank you for sharing your knowledge with us. I’m excited to read more of your posts in the future!