בבקה שוקולד משובחת שמשפרת פלאים את מצב הרוח

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

בבקה שוקולד מהממת –  עוגת שושני שוקולד נוסטלגית

אין כמו אוכל מנחם בעיתות של משבר.

אז כרגע כשאנחנו מתמודדים עם הפחד מהקורונה , המצב לא משהו בלשון המעטה…

מה שצריך זה אוכל מנחם שיעודד אותנו ויעלה את מצב הרוח .

אין כמו עוגת שמרים טובה ולשם כך התכנסנו!

יש לי המון עוגות שמרים עם שוקולד כאן בבלוג

ולא הייתה לי כוונה להכין את העוגה כפוסט,

אבל יצאה עוגה כל כך שווה וטעימה שהייתי חייבת לשתף את המתכון !

מי שנכנס לכאן ודאי אוהב עוגות שמרים עם שוקולד.

בצק שמרים רך עסיסי עם מירקם מושלם ממש כמו בקונדיטוריה

אז בואו נתחיל ,

את זו הכנתי לראש השנה

ובסוכות הכנתי שוב לפי הדרישה של כולם אך הפעם כעוגת שושנים נמוכה יותר עם המון שושנים

התמונה עלתה אצלי לסטורי באינסטגרם והגולשים שעוקבים אחרי , פשוט השתגעו וביקשו את המתכון.

אז לבקשתכם התיישבתי לכתוב את המתכון

את הבבקה מכינים בתבנית סבתא גדולה עם חור במרכז

אפשר לחלבי עם חמאה או פרווה עם נטורינה

בבקה שוקולד – עוגת שושנים של פעם ממש כמו בקונדיטוריה

ומי שמחפש בצק שמרים שלא מתייבש אחרי יום – זה הבצק !

המצרכים-

500 גר' קמח (3 וחצי כוסות מדידה )

כף שטוחה שמרים יבשים (9 גר')

1/4 כוס סוכר

200 גר' חמאה או נטורינה לפרווה חתוכה לקוביות

כ- חצי כוס מים

ביצה

שקית סוכר וניל

גרידה של לימון

חצי כפית שטוחה מלח

המלית שוקולד –

3/4 כוס סוכר

2 כפות גדושות קקאו

50 גר' שוקולד מריר

1/4 כוס שמנת מתוקה/קרם קוקוס

50 גר' חמאה/נטורינה רכה

2 כפות גדושות ביסקוויט פתי בר טחון דק

כפית קינמון

רום או וניל,

אוהבים קפה ? שלבו כפית נס קפה

מומלץ לשלב חופן אגוזים טחונים או שקדים

ביצה קטנה או חלמון

לפני שמתחילים -מוזמנים לעמוד הטעים שלי  באינסטגרם 

אופן ההכנה –

הכנת המלית-

  • מניחים סוכר,קקאו שמנת חמאה בקלחת ומחממים כ- 2 דקות על אש נמוכה .
  • הסוכר נמס מעט, מערבבים ומשלבים את השוקולד המריר עד שהוא נמס.
  • מורידים מהאש. מקררים מעט
  • משלבים את הביצה ומערבבים היטב
  • מוסיפים גם את פירורי הביסקוויט,קינמון רום.
  • מכניסים למקרר להתייצבות כחצי שעה .

מכינים את הבצק –

      • מנפים קמח לקערת המיקסר ומשלבים את שאר המצרכים מלבד החמאה/נטורינה והמלח.
      • מפעילים מיקסר בלישה איטית עד שהבצק מתחיל להתגבש.אם לא מתגבש להוסיף ממש עוד טיפה נוזלים (מים או חלב) ולאחר שהבצק מתגבש מוסיפים את החמאה בהדרגה.
      • ממשיכים בלישה של 6-7 דקות עד שהבצק הופך להיות רך מאוד מעט דביק .
      • במידת הצורך מוסיפים עוד טיפונת מים. משלבים לקראת הסוף גם את המלח.
      • מניחים את הבצק מכוסה בצד להתפחה של כחצי שעה (לא תופח הרבה )
      • בשלב הזה מומלץ להכניס למקרר לשעה לפחות אפשר יותר.
    • מחלקים בצק ל- 2
    • מרדדים כל חלק למלבן גדול ודק.
    • מורחים מחצית מהמלית על כל המלבן.
    • מגלגלים לכרוכית
    • מחלקים ל- 4 ומניחים את החלקים בתוך תבנית הבבקה זה לצד זה – כך עושים גם עם החלק השני של הבצק- סה"כ 8 חלקים – שושני בצק
    • במידה ורוצים עוגת שושנים – מחלקים ל- 8 כל חלק ואז נוצרים 16 שושנים
    • מתפיחים שוב כשעה
    • מכניסים לתנור מחומם מראש על 175 מעלות לאפייה של כ- 40 דקות.

העוגה הכי אהובה בבית

עוגת שושנים בבקה שוקולד נוסטלגית

רכה עסיסית ובצק שנשאר טעים גם אחרי יומיים.

מצטרפים כאן

לקבוצת הווטסאפ שלי 

מתכונים ישירות לנייד !

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

כאן מאגר המתכונים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

תגובות

תגובות