בבקה בשילוב של שני טעמים אהובים שוקולד וחלבה.
עוגה אחת המורכבת משני כרוכיות שבכל אחת מילוי אחר.
ככה מרויחים 2 טעמים בחתיכה אחת 🙂
תבנית סבתא קטנה קוטר 22
המתכון לבצק – מתכון להכנת 4 עוגות בבקה
קילו קמח
50 ג"ר שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים
2 חלמונים
1/2 כוס סוכר
כפית מלח
כ- 2 כוסות חלב או יותר
350 ג"ר חמאה רכה
כפית גרד לימון
וניל
אופן ההכנה-
מערבבים את השמרים ברבע כוס חלב וכפית סוכר להתפחה, כ-5 דקות.
מניחים במיקסר את הקמח – מנופה.
מוסיפים סוכר , ביצים, עיסת השמרים, וכוס חלב .
מתחילים ללוש בלישה איטית, תוך כדי לישה מוסיפים את החלב הנותר, לאחר כ-5 דקות לישה איטית,
משלבים קוביות החמאה.ממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות.
לקראת הסוף משלבים גם את המלח וגרד הלימון.
הבצק צריך לצאת רך וגמיש ולהפרד מדפנות המיקסר.
מעבירים לקערה מכסים בניילון ומניחים להתפחה של כחצי שעה.
מרדדים את הבצק למלבן ענק ומקפלים אותו למעטפה כמו בצק עלים.
(הקיפול ללא חמאה).
פעולת הקיפול מעניקה לבצק רכות ואוריריות.
מכסים בניילון לא הדוק ומכניסים למקרר לקירור לילה.
הכמות למילוי לבבקה אחת – 1/4 מהבצק
מילוי השוקולד-
50 ג"ר שוקולד חלב
50 ג"ר שוקולד מריר
3 כפות שמנת מתוקה
כף חמאה
חופן אגוזים גרוסים דק דק ( אני השתמשתי באגוזי לוז)
2 ביסקויטים פתי בר מרוסקים לקמח.
כפית רום או קינמון
מחממים שוקולדים עם שמנת במיקרו בפולסים עד שהשוקולדים נמסים.
מילוי חלבה-
75 ג"ר שוקולד לבן
75 ג"ר חלבה
1/4 כוס שמנת מתוקה
4 כפות טחינה גולמית
חופן נדיב אגוזי מלך גרוסים דק דק
קינמון
גרד לימון
מחממים את השמנת במיקרו לסף רתיחה.
משלבים את השוקולד והחלבה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
הרכבת העוגה-
מחלקים את הבצק הגדול ל- 4.
מרדדים חלק אחד למלבן גדול ,לעובי בצק דק, כחצי ס"מ.
מחלקים את המלבן ל- 2 מלבנים שווים.
חלק אחד מורחים בשוקולד, מפזרים בסקויט טחון ואגוזים.
מגלגלים לכרוכית
את המלבן השני מורחים בקרם החלבה , מעליו מפזרים אגוזים טחונים, גרד לימון וקינמון.
מגלגלים לכרוכית.
אפשר לגלגל את שתי הכרוכיות לצורת בורג
או להניח אותן אחת מעל השניה בתבנית סבתא .
מניחים להתפחה של כשעה וחצי.
מכניסים לאפייה לתנור מחומם 180 כ- 40 דקות.
אינסטגרם זה כאן ! בואו לעקוב