בבקה שמרים משולבת – שוקולד- חלבה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_3352

 

בבקה בשילוב של שני טעמים אהובים שוקולד וחלבה.

עוגה אחת המורכבת משני כרוכיות שבכל אחת מילוי אחר.

ככה מרויחים 2 טעמים בחתיכה אחת 🙂

IMG_3338

 

תבנית סבתא קטנה קוטר 22

 

המתכון לבצק – מתכון להכנת 4 עוגות בבקה

 

 

 

 

קילו קמח

50 ג"ר שמרים  טריים או 2 כפות שמרים יבשים 

2 ביצים

2 חלמונים

1/2 כוס סוכר

כפית מלח

כ- 2 כוסות חלב או יותר

350 ג"ר חמאה רכה

כפית גרד לימון

וניל

 

אופן ההכנה-

מערבבים את השמרים ברבע כוס חלב וכפית סוכר  להתפחה, כ-5 דקות.

 

מניחים במיקסר את הקמח – מנופה.

מוסיפים סוכר , ביצים, עיסת השמרים, וכוס חלב .

מתחילים ללוש בלישה איטית, תוך כדי לישה מוסיפים את החלב הנותר, לאחר כ-5 דקות לישה איטית,

משלבים קוביות החמאה.ממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות.

לקראת הסוף משלבים גם את המלח וגרד הלימון.

 

הבצק צריך לצאת רך וגמיש ולהפרד מדפנות המיקסר.

מעבירים לקערה מכסים בניילון ומניחים להתפחה של כחצי שעה.

מרדדים את הבצק למלבן ענק ומקפלים אותו למעטפה כמו בצק עלים. 

(הקיפול ללא חמאה).

פעולת הקיפול מעניקה לבצק רכות ואוריריות.

מכסים בניילון לא הדוק ומכניסים למקרר לקירור לילה.

 

הכמות למילוי לבבקה אחת – 1/4 מהבצק

מילוי השוקולד-

50 ג"ר שוקולד חלב

50 ג"ר שוקולד מריר

3 כפות שמנת מתוקה

כף חמאה

חופן אגוזים גרוסים דק דק ( אני השתמשתי באגוזי לוז)

2 ביסקויטים פתי בר מרוסקים לקמח.

כפית רום או קינמון

 

מחממים שוקולדים עם שמנת במיקרו בפולסים עד שהשוקולדים נמסים.

 

מילוי חלבה-

75 ג"ר שוקולד לבן

75 ג"ר חלבה

1/4 כוס שמנת מתוקה

4 כפות טחינה גולמית

חופן נדיב אגוזי מלך גרוסים דק דק

קינמון

גרד לימון

מחממים את השמנת במיקרו לסף רתיחה.

משלבים את השוקולד והחלבה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

 

הרכבת העוגה-

 

 

מחלקים את הבצק הגדול ל- 4.

מרדדים חלק אחד למלבן גדול ,לעובי בצק דק, כחצי ס"מ.

מחלקים את המלבן ל- 2 מלבנים שווים.

חלק אחד מורחים בשוקולד, מפזרים בסקויט טחון ואגוזים.

IMG_3712

מגלגלים לכרוכית

את המלבן השני מורחים בקרם החלבה , מעליו מפזרים אגוזים טחונים, גרד לימון וקינמון.

IMG_3710

מגלגלים לכרוכית.

אפשר לגלגל את שתי הכרוכיות לצורת בורג

IMG_3713

או להניח אותן אחת מעל השניה בתבנית סבתא .

מניחים להתפחה של כשעה וחצי.

IMG_3715

מכניסים לאפייה לתנור מחומם 180 כ- 40 דקות.

 

 

 

 

IMG_3342

 

כנסו לכל מתכוני השמרים שלי  

 

לייק לדף שלי בפייסבוק 

 

הצטרפו לקבוצה שלי 

 

אינסטגרם זה כאן ! בואו לעקוב 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments