אריסה טריפוליטאית – תבשיל חיטה ובשר המדריך המלא להכנה
אריסה או עריסה טריפוליטאת – אחד ממאכלי החורף הנפלאים של המטבח הטריפוליטאי .
חמין חיטה של הטריפוליטאים.
סיר שאפשר להכין כתבשיל – כ 4-5 שעות בישול,
או כ – חמין ולהניח על פלטה כל הלילה.
תבשיל המכיל חיטה , רוטב אדום חריף ובשר משובח המתאים לבישול ארוך.
הכנה פשוטה וקלה והתוצאה פשוט מופלאה .
מה צריך להכנת אריסה טריפוליטאית – תבשיל חיטה ובשר ?
המצרכים – כ- 6 מנות
קילו בשר לבישול ארוך – שפונדרה, צלעות, צוואר, אוסובוקו.
רצוי להוסיף גם עצמות בקר
כוס וחצי חיטה – מושרית לילה במים.
כוס עגבניות מרוסקות
כף גדושה רסק עגבניות
2 שיני שום כתושות
2-3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גדולות
כפית פפריקה חריפה
כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית קימל טחון
מלח, פלפל
1/2 כפית שבבי צ’ילי חריף
מעל התבשיל להוסיף ביצים וקוקלות
הצטרפו בלייק לעמוד הפייסבוק – מתנות קטנות התפריט היומי
איך מכינים אריסה טריפוליטאית – תבשיל חיטה ובשר ?
אופן ההכנה-
בסיר רחב וכבד מחממים 4 כפות שמן. מוסיפים את התבלינים והשום ומטגנים מעט לפתיחת הטעמים.
משלבים את הבשר ומטגנים מכל צידיו.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הרסק,תפוחי אדמה והחיטה.
מוסיפים מים עד גובה התבשיל.
לאחר שהתבשיל רותח, מעבירים אותו לאש נמוכה לבישול של כ- 4 שעות.
או לאחר שעתיים בישול להניח על פלטת שבת ללילה.
מעל התבשיל אפשר להוסיף קוקלות – המתכון כאן –קוקלות וביצים.
אם רואים שחסר נוזלים, מוסיפים מעט מים רותחים.
מגישים את הסיר למרכז השולחן ומתענגים מכל ביס 🙂
הרי לכם חמין חיטה טריפוליטאי אורגינל של סבתא !
אריסה טריפוליטאית – תבשיל חיטה ובשר תכינו זה מופלא !
חמין חיטה מהמם !
כנסו לכל מתכוני המטבח הטריפוליטאי
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
בואו להיות איתי כאן באינסטגרם מתכונים ישירות מהמטבח !!!
בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.
בבקשה תגידי לי שאפשר גריסים במקום חיטה?