אצלנו אף פעם לא נמאס ותמיד מתקבל באהבה לשולחן – סלט תפוחי אדמה .
בכל טעם ובכל גיוון אנחנו אוהבים אותו.
אני מבשלת תפוחי אדמה וקולפת ואז מחליטה מה להוסיף להם – לפי מה שיש לי במקרר.
תמיד יוצא טעים וכולם אוהבים
הכנתי הפעם סלט עם הרבה שמיר ובצל סגול מוחמץ .
טעים ממש וקצת קשה להפסיק לאכול….
ומי שמחפש מתכונים צמחוניים לימי תשעה באב – זה ממש מושלם
תכינו שוב ושוב
ומה שאני אוהבת בסלט הזה –
שהוא מתאים כמעט לכל ארוחה – בשרית , חלבית , סתם ארוחת ערב או בוהריים.
תלחצו כאן יש עוד מגוון מתכונים לסלטים עם תפוחי אדמה
המצרכים-
4 תפוחי אדמה בינונים
בצל סגול קטן פרוס דק
מלפפון חמוץ 1-2 עדיף של בית
חופן נדיב עלי שמיר
פלפל שחור גרוס
מעט מלח
כף גדושה מיונז
כפית חרדל גרגירים
מיץ מחצי לימון
עירית קצוצה לקישוט
אופן ההכנה –
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם מתרככים.
מעבירים מעל מסננת ומקררים היטב.
פורסים את הבצל הסגול לפרוסות דקות .
מוסיפים מיץ לימון ומעט מלח ומערבבים . מניחים בצד.
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות.
קוצצים את השמיר ומוסיפים .
מוסיפים מלפפון חמוץ קוביות וגם את הבצל המוחמץ מוסיפים לקערה.
מערבבים את המיונז עם החרדל מלח וקצת מים. מפלפלים עם פלפל שחור גרוס.
מערבבים עם הסלט ומגישים נפלא ,פשוט וטעים !