איך מכינים חלה כמו של הסופר .
זו החלה שאני הכי אוהבת .
היא רק נראית הכי פשוטה ורגילה אבל היא באמת החלה שאני הכי אוהבת …
כזו שכיף לטבול אותה בתוך הרוטב של הדגים בליל שישי או לאכול עם הסלטים של שבת.
את החלה מכינים בתוך תבנית כך היא מקבלת את צורתה ממש כמו זו של הסופר.
זה פשוט זה קל וזה הכי טעים להכין לשבת.
מקילו אחד של קמח יוצאות 3 חלות בתבנית חלה גדולה ויפה.
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
המצרכים –
קילו קמח לחם (מומלץ -אם אין שימו קמח רגיל )
2 כפות שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן זית /רגיל
כף מלח
כ- 2 וחצי כוסות מים
אופן ההכנה –
בקערת המיקסר מערבבים שמרים עם סוכר וכוס מים.
ניתן לתערובת לתסוס כ-10 דקות.
מוסיפים לתערובת את שאר המצרכים ואת המים בהדרגה ,מתחילים בלישה איטית .
לשים את הבצק כ- 10 דקות – כל אחד והמיקסר שלו.
לאחר שהתקבל בצק גמיש , חלק שנפרד מדפנות המיקסר, מוציאים את הבצק ומכדררים .
מכניסים לקערה משומנת מעט. מכסים ומתפיחים כשעה (בקיץ זה מספיק )
מורידים את הנפח ונותנים לבצק מנוחה של עוד 10 דקות.
מחלקים את הבצק ל- 3 .
מכל חלק מכינים חלה אחת.
אני מחלקת כל חלק ל- 4 כדורים. נותנים מנוחה של 10 דקות לכדורים כשהם מכוסים במגבת.
אחר כך, מרדדים קצת כל כדור ומגלגלים לגלילים.
קולעים חלה מ-4 רצועות
יש לכם כאן 2 הדגמות איך לקלוע.
לאחר קליעת החלות מניחים אותן בתבנית חלה מרופדת בנייר אפייה .
נותנים לחלות לתפוח כ- 40 דקות.
מורחים במים עם כפית שמן – (אפשר גם למרוח בביצה ולקשט )
מכניסים לאפייה 180 מעלות כ-30-40 דקות.
עד שרואים השחמה יפה
אפשר לקשט את החלה בגרעינים או שומשום ואפשר להשאיר ככה בלי כלום
ממש כמו בסופר.