אוזני המן אני מכינה כבר למעלה מ-50 שנה .
במשך השנים שיפרתי את מתכוני הבצקים ואת מה שנכנס לתוך המילוי וכמו כן
הגעתי לשיטה הכי טובה לאפיית אוזני המן.
חשוב כמובן שהבצק יצא נימוח וגם טעים,
שהמילוי יהיה מספיק מורגש ולא יגלוש החוצה
והכי חשוב שאוזני ההמן ישארו סגורים ולא יפתחו בזמן האפייה.
אז זו השיטה שלי והיא תמיד מצליחה.
וזו לא השיטה של הדבקת הקצוות בחלבון ביצה – למרות שהיא גם טובה אבל בנוסף צריך לעשות את הפעולות הבאות-
- להכין בצק פריך טוב ומשובח
- לתת לו מנוחה קצרה של רבע שעה בקירור.
- לרדד על נייר אפייה לעובי לא דק מידי בערך חצי ס”מ .
- המלית צריכה להיות קרה ומוצקה (אם מכינים מלית פרג – לתת לה כמה שעות בקירור, אפילו להכין יום לפני.)
- לחתוך לעיגולים ולמלא במלית ולסגור לצורת המשולש.
- להניח על נייר אפייה בתבנית של התנור.
- את התבנית להכניס למקרר לקירור של חצי שעה לפחות ועדיף אפילו שעה.
- לאפות בתנור שמחומם על 170 מעלות כחצי שעה עד שרואים אוזני המן זהובים .
המתכון לבצק קלאסי מעולה ועשיר לאוזן המן מושלמת ביתית וטעימה
חוץ מזה שהכנתי מלית שוקולד נהדרת משוקולד וכך אין צורך להשתמש בממרחי השוקולד הקנויים
*כוס מידה אוניברסלית
המצרכים-
200 גר’ חמאה
חצי כוס אבקת סוכר
כפית מחית וניל או שקית סוכר וניל
קורט מלח
ביצה
350 גר’ קמח (2 וחצי כוסות )
רבע כפית אבקת אפייה (לא לשים יותר ! – זה מאוד חשוב )
2 כפות קורנפלור
כף חלב קר
למלית שוקולד פשוט נהדרת –
100 גר’ שוקולד מריר
50 גר’ חמאה
30 גר’ אגוזי לוז או מלך או שקדים טחונים
כף קמח
אופן ההכנה –
המלית – מכינים כך-
ממיסים את השוקולד במיקרו .
מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהכל נמס יחד.
משלבים את האגוזים והקמח.
מקררים היטב במקרר את המלית .
הכנת בצק –
נערבב בקערת המיקסר את החמאה עם הסוכר, מלח והווניל.
נוסיף ביצה וחלב ואז את הקמח והקורנפלור עם אבקת אפייה .
נעבד רק עד שנוצר גוש בצק.
נעטוף בניילון ונכניס רבע שעה למנוחה במקרר.
אחר כך להכין לפי השלבים שהסברתי למעלה חשוב מאוד לא לפספס שום שלב וכמובן הקירור במקרר לפני האפייה שהוא ממצק את הבצק והמילוי ושומר על אוזני ההמן שלא יפתחו ויצאו מושלמים
והכי חשוב טעימים .
כך תוכלו לקשט את משלוחי המנות שלכם.
את הפעולה הזו תוכלו להכין עם כל בצק אחר שאתם אוהבים לאוזני המן – כי
יש המון בצקים וכולם טובים.
בהצלחה
כאן תוכלו לגלוש לכל המתכונים שלי לאוזני המן שם תוכלו למצוא מליות מגוונות וטעימות