והנה מתכון שאתם תאמצו אותו לעוגת הדבש שלכם.
עוגת דבש רכה ונמסה לתוך הפה , ממש לא עוגות החנק של הדבש
שפשוט אי אפשר לאכול אותן.
היא רכה ומלאה בטעמים וניחוחות של תבלינים ויש בה גם כמה מרכיבים שגורמים לכך שתהיה כזו רכה ומשובחת.
הצבע שלה פשוט הורס ממש כמו בג’ורנאל…
יוצאת כהה ויפה בצבע המושלם!
ההמלצה שלי להכין אותה כבר השבת הקרובה לפני החגים כי היא פשוט מדהימה.כדי שהעוגה תצא רכה ערבבתי לתוכה 3 סוגי קמחים
קמח רגיל,קמח שיפון וקמח שקדים.
שני הקמחים האחרונים תורמים ממש לרכות של העוגה , אני ממליצה להכין בדיוק לפי המתכון ולא להחליף אף מרכיב.
אפייה של עוגת דבש היא אפייה בטמפרטורה נמוכה יותר מעוגות רגילות – כדי שלא ייווצר טעם שרוף מהסוכרים והדבש.
את העוגה הזו מכינים בקערה אחת ,עוגה בחושה וקלה – רק להכין את כל המצרכים לפני ההכנה .
תבנית אחת בגודל אינגליש קייק
המצרכים –
2 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
1/3 כוס דבש
1/4 כוס סילאן
1/3 כוס קפה שחור (הכנתי קפה עם הל)
חצי כוס קמח
חצי כוס קמח שיפון(אם אין תחליפו ברגיל)
חצי כוס קמח שקדים
כפית גדושה אבקת אפייה
קורט מלח
כפית גדושה קינמון
רבע כפית ציפורן
גרידה מתפוז
אופן ההכנה –
מכינים את הקפה – כפית קפה בתוך 1/3 כוס מים רותחים. מקררים .
בקערה קטנה מערבבים את כל הקמחים ,עם אבקת אפייה ,קינמון וציפורן.
בקערה גדולה יותר טורפים ביצים וסוכר.
מוסיפים שמן תחילה . אחר כך באותה כוס מוסיפים את הדבש ואחר כך הסילאן.
כך הדבש מחליק מהכוס ולא נדבק .
מוסיפים גם את הקפה (ללא המשקעים)
מערבבים היטב ואז מוסיפים את תערובת היבשים וגרידה של התפוז.
מעבירים לתבנית- אני שמה על ניר אפייה בגודל האינגליש .
אפייה בחום 160 מעלות למשך רבע שעה.
אחר כך להנמיך את התנור ל- 150 לעוד כחצי שעה אפייה עד שרואים שהעוגה יציבה במרכז.
תכינו אותה כי היא ממש מוצלחת
ממליצה בחום.
אפשר גם לזלף קצת דבש למעלה זה מחזק את טעם הדבש של העוגה.
חוברת – מתכונים לשבת ולראש השנה
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
יוצא אינגליש אחד מהכמות? ואפשר כמויות בגרמים?