זו מנה קלה והיא הכי טעימה .
חזה עוף מוקפץ ברוטב אסיאתי חמוץ מתוק
זה כל כך טעים וכייפי לאכול בימי הקיץ החמים.
ממש ארוחה מהירה וקלה להגיש לילדים ולמשפחה .
המצרכים-
חצי קילו חזה עוף חתוך לקוביות (אפשר גם פרגית)
ביצה
כף מים
2 כפות קורנפלור
כף קורנפלור
2 כפות רוטב סויה
כף מיץ לימון
כפית דבש
קורט מלח ופלפל שחור
לרוטב –
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק (אפשר גם חריף)
3 כפות רוטב סויה
כף דבש או סילאן
1-2 שיני שום כתוש
חצי פלפל אדום חתוך דק דק
אפשר תוספת של פלפל חריף או שבבי צ’ילי
אופן ההכנה –
מערבבים את קוביות העוף עם חומרי המרינדה והביצה.
מחממים שמן זית ממש מעט לא צריך להעמיס, על מחבת טפלון,
מטגנים את קוביות העוף משני הצדדים .
מוציאים לצלחת.
באותה מחבת מוסיפים שום , פלפלים מקפיצים קלות ומוסיפים את הרטבים.
מערבבים טוב ומוסיפים כחצי כוס מים.
לאחר כדקה רתיחה מוסיפים את העוף המטוגן לרוטב.
מקפיצים עוד כדקה שתיים.
מגישים
מאוד טעים עם אורז אפשר נודלס .
בתאבון