אוסטרליה- ניו זילנד

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עו"ד מוני עזורה – אוהב אוכל ומבקר במסעדות בארץ ובעולם.

 

לאחר מסע של 24 שעות טיסה הגענו לאוסטרליה לטיול כאשר חלק ממנו יהיה בביקור במסעדות מעניינות.

מסעדת אריה – (חיבור שירי באופרה או ארטוריה) בסידני אוסטרליה היא פתיחה טובה למסע קולינרי .

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

סידני היא פאר היצירה של המסעדנות ( ביומי הראשון נדהמתי מכמות ומבחר המסעדות).

הזמנו ארוחת טעימות עם פתיחה של מנת אויסטר עם טוויסט (הכוונה לתוספת מעניינת למנה), מנה מדהימה.

  התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.     


התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.   התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

מנת גספאצ'ו שקדים עם גבינת ריקוטה שהיתה מנה מעניינת ומיוחדת.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

מנת קלמארי עם שום שהפתיעה בייחודה.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

מנת ביניים של דג המלך גורג' היתה טעימה.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

מנת בשר ציפור שלו היתה מנה מוכרת.

מנה עיקרית של בשר כבש היתה מדהימה ואחת הטעימות שאכלתי.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.     התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

נתח בשר קובה (סטייק בשר בקר מיוחד) היתה מנה מצויינת.

לקינוח מנת קינוח ולרונה בטעמי קפה מוס שוקולד ועוד ומנת עוגת גבינה עם פופקורן מקורמל היו טעימות.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.
9.2 בסולם מוני

 

מסעדת קפה סידני היא אחת היפות שהייתי עם אווירה מדהימה.

   התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏. 

המנות לא יקרות יחסית. בהחלט מקום מיוחד להגיע אליו.

מנה ראשונה של טרטר טונה עם ביצת שלו, מנה מדהימה.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

מנת תמנון מבושל שהיתה מנה מיוחדת,

מנת בשר שלו שהיתה מנה טעימה.

המנה העיקרית של פלטת פירות ים עם מיונז היתה מנה מיוחדת במינה,

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

מנת דג חרב היתה מנה חמודה.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

מנות הקינוח של סוגי שוקולד ולרונה,

 התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.    התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

עוגת גבינה עם פסיפלורה ומנת קינוח יפנית של קרם לימון היו מנות מדהימות.

9.3 בסולם מוני.

חובה להגיע לשם בשביל הנוף והאווירה וגם בשביל המאכלים.

 

מסיבת הסיום בסידני דורשת את המסעדה מס' 1 באוסטרליה.

מסעדת quay שהיא גם אחת הנחשבות בעולם (להזכיר כי אין באוסטרליה מסעדות משלין).

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.   

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

נוף מדהים של בנין האופרה המפורסם ומהצד האחר אל הגשר, מדהים! 
האווירה של אקסלוסיביות. קשה שלא להתרשם.

לגבי המנות, היה מעניין אך בהחלט טעמתי מנות מעניינות יותר בעולם.

מנות הפתיחה של סלט גזר עם שקדים קלויים וגבינת פטה הזכירה קצת את הצ'ימס שלנו אבל בהחלט יצירתי מאוד.

מנת בשר נא של קובה-פרה עם צילי היתה מדהימה .

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

מנת אורז על בסיס שרימפסים ומסביב מרק בקר היתה טעימה.

מנות העיקריות של מצע בשר חזיר ומעליו מלפפון ים,

מנת בשר טלה על בסיס שום שחור ושעועית רחבה ומנת ברווז צלוי על רקע אצה, היו מרשימות ומיוחדות.

  התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.  התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

 

 

 

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

לסיום מנת קינוח של ביצת שלג שכלל מרנג' עם מילוי וניל וסורבה תותים היתה מעניינת.

קינוח שוקולד עם גלידת שוקולד אגוזים. 

9.3 בסולם מוני

 

מסעדת bayleaf בקיינס היא מסעדת באלינזית (האי באלי שייך לאינדונזיה)

מציגה מאכלים חריפים במיוחד.

המסעדה נחשבת לאחת הטובות בקיינס והיא בהחלט מסעדה חביבה וזולה יחסית.

הזמנו מנות של מרק פפאיה חריף ומדהים בטעמו

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

ופריטר תירס מתוק עם סלט פפאיה שהינה מנה טעימה.

מנה עיקרית של עוף בקארי ובשר מיוחד על האש

 

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

 

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

ולסיום מנת קינוח של פירות וברולה תפוז קינמון ווניל.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

8.5 בסולם מוני.

 

 

מסעדת om nom במלון אדלפי במלבורן היא ממלכת הקוקטיילים והמנות האחרונות.

אין דברים כאילו. יצירתיות עם שילובים בין מרכיבים שונים יוצרים הרמוניה כייפית של קוקטייל מעניין איכותי וטעים.

למשל מי שמע על קוקטייל מוחיטו שמוגש עם מברשת שיניים ומשחת מנטה

או מי שמע על קוקטייל של בושם בטעם שמפניה עם אודם בטעם תות שמוגש עם וודקה ועוד ועוד. מדהים.

 

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

 

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

 

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

מסעדת om nom במלון אדלפי במלבורן הפתיעה גם בארוחה שלה ולא רק בקינוחים ובקוקטיילים שלה.

המסעדה מציגה מאכלים מודרניים כמו שילוב של קרם לימון עם אוקטופוס.

סלק משולב עם גבינה. יחד עם זאת לא התלהבתי מארוחת הטעימות של המסעדה.

מנה ראשונה של אבוקדו על מצע בשר חזיר היתה מנה נחמדה.

מנת סלט אגוזי מלך ואגסים היתה מנה מעניינת ומנת סלק ביחד עם גבינה היתה מיוחדת.

מנות העיריות של אוקטופוס על מצע קרם לימון היתה מנה מדהימה וכך מנת הטונה שהיתה מיוחדת.

מנת עוף היתה פחות מיוחדת.

לגבי הקינוחים הרי זה עולם שונה ונפרד ולכן יהיה בפוסט אחר.

9.3 בסולם מוני.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

 

מסעדת המזנון במלבורן של השף אייל שני נפתחה לפני מספר חודשים.

אווירה כייפית של חבר'ה ישראליים במקום.

המנות כוללות פתיח של פלחי תפוז, חומוס בצלוחית, הכרובית המפורסמת של השף ומנות הכוללות בשר וגיו או סטייק או דג בפיתה.

טעיםםםם.

בהחלט מקום מוצלח עם אווירה בייתית.

9 בסולם מוני,

בהצלחה והלוואי שעוד שפים ישראליים יביאו את המטבח שלנו לעולם הרחב.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

 

 

 

מסעדת kisume היפנית במלבורן אוסטרליה מנסה להציג את המטבח היפני במיטבו ולהתחרות על המקומות הראשוניים במלבורן.

הארוחה יכולה ותתבצע מול השף בבר אך גם בהגשה לשולחן.

מנות מוגשות אל השולחן כחטיבה אחת. מנת טונה טטאקי,

מנת דג סניפר או מנת בשר ואגיאו (קובה) היו מנות מעולות

אך כאשר הגיעו מגשי הסושי הרגשנו שהן פחות מאילו המוגשות בישראל.

מנות הקינוח היו מדהימות.

במיוחד מוס שוקולד מצופה אך גם עוגת השומשום ומנת הקינוח של קרמל מלוח-מתוק.

8.75 בסולם מוני

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

 

מסיבת הסיום של מלבורן היתה במסעדה הכי נחשבת שם.

מסעדת "supernormal".

מסעדה אסיאתית מדהימה ביצירתיות בטעמים וגם במחיר הזול שלה.

מנות הפתיחה היו על בסיס ברוקולי או אספרגוס והיו מנות נחמדות.

מנות ביניים היו של פירות ים ובמיוחד בלטה בטעמה מנת האוקטופוס.

במנות העיקריות בחרתי לשבח את מנת באו ברווז שהיתה אחת המנות המדהימות שאכלתי במיוחד לנוכח הציפוי המיוחד,

הפריך והטעים שלו. מנת בשר טלה בבישול ארוך על בסיס חריימה היתה מנה מוזרה ומיוחדת ומנת דג שלם של ג'ון דורי היתה מנה נחמדה.

מנות הקינוח של שילובי שוקולד רך עם קרמל מלוח ומנה של שילובי מרנג' עם חלב כבשים תפוחים וגרניטה של shiso היו מנות קינוח מדהימות. 9.4 בסולם מוני.

כדאי להגיע למסעדה הזו כאשר אתם מבקרים במלבורן ובמיוחד כאשר אין צורך להזמין מקום מראש.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

 

 

 

מסעדת jervois steak house מסעדת בשרים המפורסמת בקווינסטאון.

ואיזה בשרים. הבשרים הטעימים בעולם הם ללא ספק בשר אייל ובשר ואגיו (בשר של פרה שמעסים אותה בבירה).

בשר אייל הוא רך וטעים.

מנות הראשונות של טרטר בקר היתה מעולה וכך גם מנת האוייסטרים.

מנת הרביולי דג היתה מעניינת בהגשתה.

ומרק בצל הוא תמיד טעים.

מנות העיקריות של הבשרים היו בהחלט מעולות

והקינוחים של בננה צלויה עם מוס שוקולד או קרם ברולה או מנת בומבה אלסקה היו טעימות.

9.4 בסולם מוני.

מקום בהחלט ראוי ובכל מקרה מי שלא אכל בשר אייל שהוא גם כשר אז חייב הוא!

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

 

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

 

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

 

 

 

מסיבת הסיום בקווינסטאון ומעבר לאוקלנד (תחנה אחרונה) מחייבת את המסעדה מס' 1 שם.

מסעדת botswana butchery"  .

בהחלט מסעדה מצויינת ובמחיר שווה לכל נפש.

הפתיח היה בסוגי מרקים שונים (מרק בצל או אפונה או צ'אודר פירות ים או דלעת וקוקוס) או מנת טרטר בשר אייל (מסתבר שבשר אייל הוא חלק מהבשרים שמוגשים במקומות מכובדים בניוזילנד) שהיתה מנה מדהימה.

לאחר מכן מנות העיקריות של בשר אייל (אי אפשר בלי הבשר המצויין שלו) שהיתה מנה מעולה. נתח קצבים של בשר פרה היה טעים ועוד.

מנת הקינוח של מוס שוקולד או קרמאבל אגוזים ותפוח היו מנות מדהימות.

9.4 בסולם מוני.

בהחלט כדאי להגיע לקווינסטאון ולהזמין מיד מקום במסעדה הזו.

ועכשיו לאוקלנד!!

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

 

 

מסעדת "the sugar club" במגדל השמיים באוקלנד ניוזילנד נמצאת בקומה ה-53.

אווירה מדהימה עם נוף מדהים.

מסעדה מוגשות מנות טעימות ומיוחדות.

מנת הפתיחה של סאשימי עם וואסבי וטפיוקה-מנה מדהימה.

קרפצ'יו תמנון עם חלמון ביצת שלו- מנה מדהימה.

מנות ביניים של בשר שלו עם כבד אווז שהיתה מנה טעימה,

מנת בשר אייל עם אבטיח ואגוזי קשיו שהיא תמיד מנה כייפית.

טג'ין של גבינת עיזים עם דלעת שהיתה מנה טובה.

צדפת אבלון שהיתה מנה מיוחדת ממש.

ומנות הקינוח של סורבה של מנדרינה ביחד עם לימון ומרנג' היתה מצויינת.

קינוח ריבת חלב, פרפה של חמאת בוטנים, קינוח שוקולד וקינוח של צלחת גבינות, היו טעימות אבל לא מיוחדות.

9.4 בסולם מוני.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

 

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

התמונה של ‏‎Moni Azzura‎‏.

תגובות

תגובות