עו"ד מוני עזורה – אוהב אוכל ומבקר במסעדות בארץ ובעולם.
לאחר מסע של 24 שעות טיסה הגענו לאוסטרליה לטיול כאשר חלק ממנו יהיה בביקור במסעדות מעניינות.
מסעדת אריה – (חיבור שירי באופרה או ארטוריה) בסידני אוסטרליה היא פתיחה טובה למסע קולינרי .
סידני היא פאר היצירה של המסעדנות ( ביומי הראשון נדהמתי מכמות ומבחר המסעדות).
הזמנו ארוחת טעימות עם פתיחה של מנת אויסטר עם טוויסט (הכוונה לתוספת מעניינת למנה), מנה מדהימה.
מנת גספאצ'ו שקדים עם גבינת ריקוטה שהיתה מנה מעניינת ומיוחדת.
מנת קלמארי עם שום שהפתיעה בייחודה.
מנת ביניים של דג המלך גורג' היתה טעימה.
מנת בשר ציפור שלו היתה מנה מוכרת.
מנה עיקרית של בשר כבש היתה מדהימה ואחת הטעימות שאכלתי.
נתח בשר קובה (סטייק בשר בקר מיוחד) היתה מנה מצויינת.
לקינוח מנת קינוח ולרונה בטעמי קפה מוס שוקולד ועוד ומנת עוגת גבינה עם פופקורן מקורמל היו טעימות.
9.2 בסולם מוני
מסעדת קפה סידני היא אחת היפות שהייתי עם אווירה מדהימה.
המנות לא יקרות יחסית. בהחלט מקום מיוחד להגיע אליו.
מנה ראשונה של טרטר טונה עם ביצת שלו, מנה מדהימה.
מנת תמנון מבושל שהיתה מנה מיוחדת,
מנת בשר שלו שהיתה מנה טעימה.
המנה העיקרית של פלטת פירות ים עם מיונז היתה מנה מיוחדת במינה,
מנת דג חרב היתה מנה חמודה.
מנות הקינוח של סוגי שוקולד ולרונה,
עוגת גבינה עם פסיפלורה ומנת קינוח יפנית של קרם לימון היו מנות מדהימות.
9.3 בסולם מוני.
חובה להגיע לשם בשביל הנוף והאווירה וגם בשביל המאכלים.
מסיבת הסיום בסידני דורשת את המסעדה מס' 1 באוסטרליה.
מסעדת quay שהיא גם אחת הנחשבות בעולם (להזכיר כי אין באוסטרליה מסעדות משלין).
נוף מדהים של בנין האופרה המפורסם ומהצד האחר אל הגשר, מדהים!
האווירה של אקסלוסיביות. קשה שלא להתרשם.
לגבי המנות, היה מעניין אך בהחלט טעמתי מנות מעניינות יותר בעולם.
מנות הפתיחה של סלט גזר עם שקדים קלויים וגבינת פטה הזכירה קצת את הצ'ימס שלנו אבל בהחלט יצירתי מאוד.
מנת בשר נא של קובה-פרה עם צילי היתה מדהימה .
מנת אורז על בסיס שרימפסים ומסביב מרק בקר היתה טעימה.
מנות העיקריות של מצע בשר חזיר ומעליו מלפפון ים,
מנת בשר טלה על בסיס שום שחור ושעועית רחבה ומנת ברווז צלוי על רקע אצה, היו מרשימות ומיוחדות.
לסיום מנת קינוח של ביצת שלג שכלל מרנג' עם מילוי וניל וסורבה תותים היתה מעניינת.
קינוח שוקולד עם גלידת שוקולד אגוזים.
9.3 בסולם מוני
מסעדת bayleaf בקיינס היא מסעדת באלינזית (האי באלי שייך לאינדונזיה)
מציגה מאכלים חריפים במיוחד.
המסעדה נחשבת לאחת הטובות בקיינס והיא בהחלט מסעדה חביבה וזולה יחסית.
הזמנו מנות של מרק פפאיה חריף ומדהים בטעמו
ופריטר תירס מתוק עם סלט פפאיה שהינה מנה טעימה.
מנה עיקרית של עוף בקארי ובשר מיוחד על האש
ולסיום מנת קינוח של פירות וברולה תפוז קינמון ווניל.
8.5 בסולם מוני.
מסעדת om nom במלון אדלפי במלבורן היא ממלכת הקוקטיילים והמנות האחרונות.
אין דברים כאילו. יצירתיות עם שילובים בין מרכיבים שונים יוצרים הרמוניה כייפית של קוקטייל מעניין איכותי וטעים.
למשל מי שמע על קוקטייל מוחיטו שמוגש עם מברשת שיניים ומשחת מנטה
או מי שמע על קוקטייל של בושם בטעם שמפניה עם אודם בטעם תות שמוגש עם וודקה ועוד ועוד. מדהים.
מסעדת om nom במלון אדלפי במלבורן הפתיעה גם בארוחה שלה ולא רק בקינוחים ובקוקטיילים שלה.
המסעדה מציגה מאכלים מודרניים כמו שילוב של קרם לימון עם אוקטופוס.
סלק משולב עם גבינה. יחד עם זאת לא התלהבתי מארוחת הטעימות של המסעדה.
מנה ראשונה של אבוקדו על מצע בשר חזיר היתה מנה נחמדה.
מנת סלט אגוזי מלך ואגסים היתה מנה מעניינת ומנת סלק ביחד עם גבינה היתה מיוחדת.
מנות העיריות של אוקטופוס על מצע קרם לימון היתה מנה מדהימה וכך מנת הטונה שהיתה מיוחדת.
מנת עוף היתה פחות מיוחדת.
לגבי הקינוחים הרי זה עולם שונה ונפרד ולכן יהיה בפוסט אחר.
9.3 בסולם מוני.
מסעדת המזנון במלבורן של השף אייל שני נפתחה לפני מספר חודשים.
אווירה כייפית של חבר'ה ישראליים במקום.
המנות כוללות פתיח של פלחי תפוז, חומוס בצלוחית, הכרובית המפורסמת של השף ומנות הכוללות בשר וגיו או סטייק או דג בפיתה.
טעיםםםם.
בהחלט מקום מוצלח עם אווירה בייתית.
9 בסולם מוני,
בהצלחה והלוואי שעוד שפים ישראליים יביאו את המטבח שלנו לעולם הרחב.
מסעדת kisume היפנית במלבורן אוסטרליה מנסה להציג את המטבח היפני במיטבו ולהתחרות על המקומות הראשוניים במלבורן.
הארוחה יכולה ותתבצע מול השף בבר אך גם בהגשה לשולחן.
מנות מוגשות אל השולחן כחטיבה אחת. מנת טונה טטאקי,
מנת דג סניפר או מנת בשר ואגיאו (קובה) היו מנות מעולות
אך כאשר הגיעו מגשי הסושי הרגשנו שהן פחות מאילו המוגשות בישראל.
מנות הקינוח היו מדהימות.
במיוחד מוס שוקולד מצופה אך גם עוגת השומשום ומנת הקינוח של קרמל מלוח-מתוק.
8.75 בסולם מוני
מסיבת הסיום של מלבורן היתה במסעדה הכי נחשבת שם.
מסעדת "supernormal".
מסעדה אסיאתית מדהימה ביצירתיות בטעמים וגם במחיר הזול שלה.
מנות הפתיחה היו על בסיס ברוקולי או אספרגוס והיו מנות נחמדות.
מנות ביניים היו של פירות ים ובמיוחד בלטה בטעמה מנת האוקטופוס.
במנות העיקריות בחרתי לשבח את מנת באו ברווז שהיתה אחת המנות המדהימות שאכלתי במיוחד לנוכח הציפוי המיוחד,
הפריך והטעים שלו. מנת בשר טלה בבישול ארוך על בסיס חריימה היתה מנה מוזרה ומיוחדת ומנת דג שלם של ג'ון דורי היתה מנה נחמדה.
מנות הקינוח של שילובי שוקולד רך עם קרמל מלוח ומנה של שילובי מרנג' עם חלב כבשים תפוחים וגרניטה של shiso היו מנות קינוח מדהימות. 9.4 בסולם מוני.
כדאי להגיע למסעדה הזו כאשר אתם מבקרים במלבורן ובמיוחד כאשר אין צורך להזמין מקום מראש.
מסעדת jervois steak house מסעדת בשרים המפורסמת בקווינסטאון.
ואיזה בשרים. הבשרים הטעימים בעולם הם ללא ספק בשר אייל ובשר ואגיו (בשר של פרה שמעסים אותה בבירה).
בשר אייל הוא רך וטעים.
מנות הראשונות של טרטר בקר היתה מעולה וכך גם מנת האוייסטרים.
מנת הרביולי דג היתה מעניינת בהגשתה.
ומרק בצל הוא תמיד טעים.
מנות העיקריות של הבשרים היו בהחלט מעולות
והקינוחים של בננה צלויה עם מוס שוקולד או קרם ברולה או מנת בומבה אלסקה היו טעימות.
9.4 בסולם מוני.
מקום בהחלט ראוי ובכל מקרה מי שלא אכל בשר אייל שהוא גם כשר אז חייב הוא!
מסיבת הסיום בקווינסטאון ומעבר לאוקלנד (תחנה אחרונה) מחייבת את המסעדה מס' 1 שם.
מסעדת botswana butchery" .
בהחלט מסעדה מצויינת ובמחיר שווה לכל נפש.
הפתיח היה בסוגי מרקים שונים (מרק בצל או אפונה או צ'אודר פירות ים או דלעת וקוקוס) או מנת טרטר בשר אייל (מסתבר שבשר אייל הוא חלק מהבשרים שמוגשים במקומות מכובדים בניוזילנד) שהיתה מנה מדהימה.
לאחר מכן מנות העיקריות של בשר אייל (אי אפשר בלי הבשר המצויין שלו) שהיתה מנה מעולה. נתח קצבים של בשר פרה היה טעים ועוד.
מנת הקינוח של מוס שוקולד או קרמאבל אגוזים ותפוח היו מנות מדהימות.
9.4 בסולם מוני.
בהחלט כדאי להגיע לקווינסטאון ולהזמין מיד מקום במסעדה הזו.
ועכשיו לאוקלנד!!
מסעדת "the sugar club" במגדל השמיים באוקלנד ניוזילנד נמצאת בקומה ה-53.
אווירה מדהימה עם נוף מדהים.
מסעדה מוגשות מנות טעימות ומיוחדות.
מנת הפתיחה של סאשימי עם וואסבי וטפיוקה-מנה מדהימה.
קרפצ'יו תמנון עם חלמון ביצת שלו- מנה מדהימה.
מנות ביניים של בשר שלו עם כבד אווז שהיתה מנה טעימה,
מנת בשר אייל עם אבטיח ואגוזי קשיו שהיא תמיד מנה כייפית.
טג'ין של גבינת עיזים עם דלעת שהיתה מנה טובה.
צדפת אבלון שהיתה מנה מיוחדת ממש.
ומנות הקינוח של סורבה של מנדרינה ביחד עם לימון ומרנג' היתה מצויינת.
קינוח ריבת חלב, פרפה של חמאת בוטנים, קינוח שוקולד וקינוח של צלחת גבינות, היו טעימות אבל לא מיוחדות.
9.4 בסולם מוני.