יש לי כאן בבלוג המון מתכונים לבצקים פריכים וגם לאוזני המן.
אז הפעם הכנתי בצק משגע עם קמח שקדים וקצת קורנפלור יצא בצק ממש ממש משובח!
אוזני ההמן יצאו פשוט וואוו.
בצק פריך משגע , רך ופריך בדיוק במידה הנכונה .
נוח לעבודה ,לא מתפרק ונסגר היטב – גם באפיה.
והטעם – חלום .
באוזני המן חשוב מאוד שלא כמו בשאר העוגיות – הטעם של הבצק כי הוא חלק גדול מהעוגיה.
אז כאן הבצק והמילוי יחד יוצרים עוגיה חלומית.
ממליצה בחום.
קמח שקדים ומעט קורנפלור שתורמים לבצק להיות מוצלח וטעים.
אפשר “לצבוע” את הבצק בקקאו שיצאו אוזני המן חומות ואז המילוי תכינו לבן כמו קוקוס או חלבה. ממליצה להכין גם את בצק השוקולד לגוון טעמים, וצבע יפה למשלוח המנות שלכם.
בצק פריך קלאסי משובח ועשיר לאוזני המן
200 גר’ חמאה רכה /נטורינה לפרווה
320 גר’ קמח (2 ושליש כוסות)
1/3 כוס אבקת שקדים (40 גר’)
כף גדושה קורנפלור (15 גר’)
רבע כפית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
חצי כוס סוכר (1/3-1/2 לפי טעם)
ביצה L
קורט מלח
גרידה של לימון מומלץ
אופן ההכנה –
מניחים את החמאה/נטורינה בקערה .
מוסיפים סוכר ווניל ומערבבים טוב ואז מוסיפים ביצה.
מוסיפים לתערובת את הקמחים.
לשים עד שהבצק חלק ואחיד, לא מעבר .
(אפשר להכין גם במעבד מזון)
אם רוצים בצק חום
מחלקים ל-2 ובחלק אחד מוסיפים כפית גדושה קקאו.
עוטפים בניילון נצמד .
מכניסים למנוחה חצי שעה במקרר.
מרדדים על גבי נייר אפייה לעובי של כחצי ס”מ.
קורצים בעזרת כוס או חותכן, עיגולי בצק לאוזני המן
ממלאים במליות מוצקות כמו – פרג, ממרחי שוקולד השחר או נוטלה, מלית חלבה, מלית פיסטוק
לוטוס,ממרח תמרים ואגוזים, לוקום וכו’.
מה שאתם אוהבים – מומלץ להוסיף מעל המלית שבבי שקדים או פיסטוקים/אגוזים גרוסים.
לא להגזים במילוי.לסגור למשולשים .
להניח בתבנית על גבי ניר אפיה.
להכניס למקרר את התבנית ל רבע שעה.
אפייה 160 מעלות כ- 20 דקות.
מלית קוקוס –
מומלץ לאוזני המן שוקולד !
חצי כוס חלב /קרם קוקוס לפרווה
1/2 כוס סוכר (או 1/3 לפחות מתוק)
שקית סוכר וניל
30 גרם חמאה /נטורינה
כפית קורנפלור
גרידה מלימון
(אפשר להוסיף למלית כף של חמאת שקדים או טחינה או קרם חלבה)
אופן הכנה מלית הקוקוס-
מחממים בקלחת את החלב עם הסוכר .כשהסוכר נמס מוסיפים את החמאה מערבבים מעט ומוסיפים קוקוס.
נותנים לתערובת בישול קצר של 2-3 דקות.
מורידים מהאש ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים היטב ומקררים עדיף להכניס למקרר לפני מילוי אוזני המן .
המלית צריכה להיות קרה.
חוברת מתכונים לפורים – מלא מלא מתכונים מתוקים
הי, תודה על המתכונים.
יהיה נפלא אם הכותרת תהיה נכונה ולא מפיחה ציפיות שווא.
הבצק אינו בצק שקדים אלא בצק עם שקדים…
מה ההבדל? בצק שקדים לא מכיל גלוטן.
ממש שמחתי שנמצא הבצק המושלם ללא גלוטן לאור הכותרת “הבצק הכי טעים שהכנתי לאזני המן”
אם את מחפשת בצק ללא גלוטן יש לי בצק מצויין שאני מכינה בפסח
והוא יכול להתאים לך לאוזני המן חפשי בקצ פריך ללא גלוטן מתנות קטנות