שניצלה – קציצות עוף מהמטבח הרומני

 

 

IMG_9296
 

 

שניצל'ה – קציצות  חזה עוף מטוגנות מהמטבח הרומני.

חמתי ז"ל נהגה להכין אותם בשבתות כשהיינו באים לארוחות .

תמיד מוגש עם פירה תפוחי אדמה וכרוב מאודה ברוטב עגבניות.

הורדתי את כמות השום, שיהיה יותר מעודן . מי שאוהב,יכול להוסיף .

הקציצות מאוד פשוטות בלי הרבה תבלינים – פשוט טעים!

 

 

המצרכים-

800 ג"ר חזה עוף טחון

2 שיני שום כתושות ( אפשר להוסיף לפי טעם אישי)

1 ביצה

3 כפות פירורי לחם

מעט פפריקה מתוקה

מלח,פלפל

 

צלחת עם פרורי לחם לציפוי לפני הטיגון

 

אופן ההכנה-

 

לערבב את כל החומרים לתערובת אחידה . להניח בקירור לכחצי שעה.

להניח בצלחת פרורי לחם ,  ליצור קציצות שטוחות.

אם דביק אפשר להרטיב מעט את כפות הידיים.

מצפים את הקציצות בפרורי לחם ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב יפה.

IMG_9294  IMG_9296

 

מוגש לצד פירה וכרוב מאודה ברוטב עגבניות.

 

מתכון לכרוב מאודה-

1 בצל קצוץ לטגן במעט שמן, להוסיף 1/2 כרוב חתוך לפרוסות

לאדות מעט ולהוסיף כף גדושה רסק עגבניות, מלח, פפריקה פלפל שחור ומעט סוכר.

להוסיף כחצי כוס מים , להעביר לאש נמוכה  , ןלבשל 30-40 דקות.

 

 

IMG_9300

תגובות

תגובות