קניידלך מתובלים לפסח ומתכון למרק עוף קלאסי

 12948563_1081731621886860_596995881_o

 

 

אחד המאכלים המסורתיים לחגים בקרב עדות אשכנז.

אבל אהוב על כולם.

 

מאכל מזוהה עם חג הפסח, וטעים להכין אותו גם בשאר ימות השנה.

 

קניידלך מתובלים  בבצל ועשבי תיבול – מעניק עוד טעם וארומה .

הבצק הוא בצק רבוך כמו שעושים פחזניות ולחמניות של פסח.

 

 

מצרכים-

1 כוס מים
1/4 כוס שמן
1 כוס קמח מצה
1/4 כפית אבקת אפיה
2 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף בצל קצוץ דק 
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1כף שמיר קצוץ דק

 

אופן ההכנה-

להרתיח את המים והשמן בסיר, לאחר הרתחה להוריד מהאש ולהוסיף מיד כוס קמח עם אבקת אפיה, לערבב היטב ולהוסיף את הביצים ואת התבלינים הבצל הפטרוזיליה והשמיר

 

    .
 

להשהות את התערובת מעט בצד כ-15 דקות.
בינתיים להרתיח בסיר מים עם מלח ( אפשר עם כף אבקת מרק ללא מונוסודיום).
ליצור עיגולי קניידלך , מהכמות יוצאים כ-30 .
לבשל במים הרותחים כ-8-10 דקות.

 

   
 

לסנן . אפשר להגיש במרק .

אפשר להוסיף אותם לתבשילים כמו צלי עוף .לקראת סוף הבישול להכניס את הקניידלך לבישול ( לא צריך לבשל אותם לפני כן).

הקניידלך סופגים את טעם התבשיל ומתמזגים נהדר.

 

 

מתכון למרק עוף קלאסי-

2-4 כרעי עוף או חלקים אחרים מנוקים מעור ושומן

2 גזרים חתוכים לקוביות

קישוא חתוך לקוביות

בטטה קוביות

רבע דלורית

בצל חתוך

חופן נדיב עלי שמיר

2 עלי סלרי

שורש סלרי

שורש פטרוזיליה

מלח, פלפל שחור

 

מרתיחים הרתחה ראשונית את העוף ושופכים את המים.

ממלאים שוב את הסיר עד ל- 3/4 גובה.

לאחר שהמים רתחו מוסיפים את כל המצרכים.

מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כשעה על אש נמוכה.

בתאבון 🙂

כמה פשוט ככה טעים 

אנטיביוטיקה של הטבע !

 

כל המתכונים של המטבח היהודי אשכנזי 

תגובות

תגובות