קניידלך מתובלים לפסח

 12948563_1081731621886860_596995881_o

 

 

אחד המאכלים המסורתיים לחג הפסח בקרב עדות אשכנז.

מאכל מזוהה עם חג הפסח, אך טעים להכין אותו גם בשאר ימי השנה.

 

הכנתי קניידלך מתובלים  בבצל ועשבי תיבול – מעניק עוד טעם וארומה .

הבצק הוא בצק רבוך כמו שעושים פחזניות ולחמניות של פסח.

 

 

מצרכים-

1 כוס מים
1/4 כוס שמן
1 כוס קמח מצה
1/4 כפית אבקת אפיה
2 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף בצל קצוץ דק 
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1כף שמיר קצוץ דק

 

אופן ההכנה-

להרתיח את המים והשמן בסיר, לאחר הרתחה להוריד מהאש ולהוסיף מיד כוס קמח עם אבקת אפיה, לערבב היטב ולהוסיף את הביצים ואת התבלינים הבצל הפטרוזיליה והשמיר

 

    .
 

להשהות את התערובת מעט בצד כ-15 דקות.
בינתיים להרתיח בסיר מים עם מלח ( אפשר עם כף אבקת מרק ללא מונוסודיום).
ליצור עיגולי קניידלך , מהכמות יוצאים כ-30 .
לבשל במים הרותחים כ-8-10 דקות.

 

   
 

לסנן . אפשר להגיש במרק .

אפשר להוסיף אותם לתבשילים כמו צלי עוף .לקראת סוף הבישול להכניס את הקניידלך לבישול ( לא צריך לבשל אותם לפני כן).

הקניידלך סופגים את טעם התבשיל ומתמזגים נהדר.

 

 

 

 

 

תגובות

תגובות