מתכון למפרום טריפוליטאי של סבתא

 

 

 

 

 

 

כל הדרך למפרום המושלם.

מפרום -אחד המאכלים הטעימים – או אולי,  הכי טעים שיש!

עבודה למשקיענים בלבד! אבל כל ביס שווה את ההשקעה.

כשאני מכינה את המפרום ,בדרך כלל ביום שישי, הבית מתמלא בריח מיוחד שמזכיר לי את

בית סבתי גרציה מימון ז"ל שהייתה  אשה ובשלנית מדהימה. 

כל יום שישי לפנות בוקר הייתה קמה ומעמידה סירים  של מפרום ותבשילים לשבת , לכל הילדים והנכדים.

הכל היה מתבשל על פתיליות , במטבח קטן קטן , שהיה מוציא את התבשילים והריחות הכי טובים בעולם.

וזאת סבתא שלי במטבח שלה – 

 

 

ארוחת שישי – צלחת עם קוסקוס אמיתי עם 2-3 ממולאים של מפרום , וקצת חמוצים – מסייר , טעם גן עדן.

 

כמובן שאפשר ורצוי להכין גם – פרחי כרובית, חצילים, קישואים, בצל וכרשה. 

 

 

את המפרום אני נוהגת להכין גם בחג הפסח- מחליפים קמח לבן בקמח תפוחי אדמה

ואת הלחם ופירורי הלחם בקמח מצה.

מגישים עם אורז לבן 🙂 

 

 

 

המצרכים למלית הבשר:

 

 קילו בשר בקר טחון טרי + מעט שומן כבש (לא חובה)

2 בצלים 

2 פרוסות לחם/חלה רטובות סחוטות

1 גזר מגורד

חופן פטרוזיליה – לא חובה

1ביצה

3 כפות פירורי לחם

כפית קינמון

כפית בהרט למפרום ( או ראס אל חנות)

כפית פלפל שחור

מלח לפי טעם

 

 

נכין שני סירים אחד לתפוחי האדמה והשני לירקות האחרים.

לציר הבישול- לכל סיר 

1 בצל קצוץ

1עגבניה חתוכה

פרוסות כרשה

חצי בטטה פרוסה

ענף סלרי חתוך

קישוא חתוך

3 כפות רסק עגבניות ( עדיף יכין)

כפית פפריקה מתוקה

3-4 עלי בזיליקום – משדרג את הרוטב 

 

הירקות למילוי:

4 -6 תפוחי אדמה בינוניים

כרובית בינונית חתוכה לפרחים

 2 קישואים

כרשה החלק הלבן

 

לתערובת הקמח לטבילה של המפרום הממולא לפני הטיגון-

3 ביצים

1 כוס קמח

1 כף רסק עגבניות

1/4 כוס מים.

 

מתכונים נוספים של המטבח הטריפוליטאי 

 

 

אופן ההכנה:

מתחילים בתערובת הבשר –

במעבד מזון לקצוץ היטב בצל לחם ופטרוזיליה . לשלב לבשר ולהוסיף  גזר מגורד ,ביצה, קמח ותבלינים.

 

 

הכנת הירקות למילוי- כל תפוח אדמה מקולף לחתוך לרוחב ל- 3 פלחים. כל פלח לחתוך מעט כמו כיס להכנסת המילוי.

גם הכרובית והחציל באותה צורה. לפזר מעט מלח על הירקות .

 

להכין שני סירים שטוחים –

בכל סיר להכין ציר. סיר אחד לבישול תפוחי האדמה הממולאים, וסיר שני לירקות הממולאים.

לטגן בכף שמן בצל קצוץ , להוסיף את הירקות והעגבניה, תבלינים ורסק.  

להוסיף כוס מים , להעביר לאש נמוכה מכוסה.

למלא את הירקות בתערובת הבשר 

     

 

 

 

לערבב בבלנדר ידני או במקצף  ביצים מים ורסק לתערובת אחידה .

להניח צלחת מלאה בקמח.

 

    

לחמם במחבת שטוח שמן לטיגון עמוק.

לטבול את הממולאים בקמח ואחר כך  בתערובת ביצים ולטגן להזהבה יפה. להוציא לנייר סופג.

     

 

לסדר את המפרום בסיר , אני מכינה בסיר אחד תפוחי אדמה ובסיר השני את שאר הירקות.

  

להוסיף מעט מים עד כיסוי, לבשל על אש נמוכה כשעה וחצי.

להכין קוסקוס.

וחמוצים מסייר-

כרוב 

גזר 

פלפל חריף

פלפל אדום

קולורבי

צנונית ,מלפפון 

שומר

חתיכות לימון למי שאוהב

 

לחתוך את כל הירקות לשים בקערה עם  מים מלח ולימון ולהשהות כמה שעות . 

בתאבון!

    

 

 

 

 

 

כנסו לעוד מתכונים מהמטבח של סבתא 

 

 אהבתם את המתכון כנסו לדף הפייסבוק שלי ופרגנו בלייק 

 

לקבוצה שלי בפייסבוק 

 

עמוד האינסטגרם – בואו לעקוב !

 

 

 

 

תגובות

תגובות