עלי גפן ממולאים במלית צמחונית

 

 עלי גפן ממולאים במלית צמחונית

 

קיץ זו העונה של עלי הגפן.

אני מכינה עלי גפן רק מעלים טריים.

אם יש לכם הזדמנות ובקירבתכם צומחים גפנים, שווה לקטוף עלים טריים.

אפשר אפילו לשמור אותם בהקפאה.

 

יובל בני החליט לפנק אותנו בעלי גפן שיצאו לו פשוט מושלמים.

יצא לאחד המושבים בסביבה, וחזר עם שקית מלאה בעלים טריים.

 

תראו איזה סיר מפנק הוא הכין –

 

המצרכים-

כוס אורז בסמטי 

בצל גדול קצוץ

חופן צימוקים

2-3 משמשים טריים או מיובשים קצוצים 

חופן צנוברים

שמיר קצוץ בכמות נדיבה

מלח, פלפל שחור

איך מכינים עלי גפן ממולאים במלית צמחונית ?

 

חולטים את העלים במים רותחים.

 

מכינים את המלית-

מטגנים את הבצל במעט שמן זית.

מוסיפים את האורז השטוף.

מוסיפים עוד כוס מים ומבשלים עד שהמים נספגים – כ- 5 דקות.

מורידים מהאש.

על מחבת מחוממת, קולים את הצנוברים קלייה קלה.

מעבירים את האורז לקערה, ומוסיפים את שאר המרכיבים.

משמנים סיר רחב עם מעט שמן זית.

מרפדים את תחתית הסיר עם העלים הפחות יפים.

ממלאים את העלים במלית ומניחים אותם צמודים זה לזה.

מניחים צלחת כבדה מעל העלים.

משלבים עוד כ – כוס מים.

מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כשעה.

בסוף הבישול מטפטפים לימון טרי ומגישים !

פשוט נפלא – אי אפשר להפסיק לאכול 

 

מומלץ להגיש עם צזיקי מרענן או טחינה

מתכון לעלי גפן ממולאים במלית צמחונית 

 

כאן מתכוני ממולאים נוספים 

 

חזרה לדף הבית !

 

 

 

תגובות

תגובות