עוגיות ריבה קוקוס ואגוזים

 

 

IMG_9226

IMG_9214

 

חיתוכיות קוקוס ריבה – הן מסוג העוגיות הקלאסיות של פעם.

אני אוהבת לחזור למתכוני ילדות שלי , והעוגיות הללו הן פשוט טעימות .

הזדמנות לשלב בהן את הריבות הביתיות ( למי שמכין),

אני שילבתי שני טעמים,

חצי עם ריבת תות וחצי עם ריבת שזיפים.

 

 

מצרכים- לבצק

150 ג"ר חמאה רכה

1/3 כוס סוכר

3 חלמונים

1/2 כפית גרד לימון

2 כפות חלב או מיץ תפוזים

כוס קמח תופח

כוס קמח רגיל

 

למריחה –  4-5 כפות ריבת טובה תות, שזיפים או מה שאוהבים.

חופן נדיב אגוזי מלך קצוצים גס

שיכבה עליונה-

3 חלבונים

1/3 כוס סוכר עד 1/2 לפי טעם אישי

3/4  כוס קוקוס

 

אופן ההכנה-

אני מכינה את הבצק  ידנית, אך אפשר גם במיקסר.

להניח  בקערה חמאה חלמונים וסוכר , לערבב היטב ולהוסיף את שאר המרכיבים.

ללוש לבצק אחיד.

לשטח את הבצק על תבנית מלבנית בינונית. להכניס  למקרר לקירור  של כ-20 דקות.

  IMG_9179

למרוח את הריבה ( מרחתי שני טעמים), לפזר את האגוזים מעל.

להקציף חלבונים לקצף יציב ,לשלב את הסוכר לקראת הסוף.

לקפל את הקוקוס לקצף ולמרוח בעדינות על שיכבת הריבה.

 

IMG_9181

 

להכניס לתנור מחומם על 160-170 לכ- 40-50 דקות.

לאחר שהעוגה התקררה לחתוך לקוביות.

 

  IMG_9226

 

 

IMG_9214

 

 

גירסת פרווה לעוגה –

הבצק- בקערה מערבבים את כל המצרכים הבאים :

1/2 כוס שמן

1/2 כוס סוכר

שקית וניל

גרד מחצי לימון

4 חלמונים

1/3 כוס מיץ תפוזים /חלב שקדים

כוס קמח תופח

מכניסים לאפייה של כ-10 דקות 175 מעלות

מקציפים: 

4 חלבונים 

3/4 כוס סוכר

מוסיפים כוס וחצי קוקוס טחון

 

מוציאים הבצק מהתנור מורחים ריבה ומעל את הקוקוס

מכניסים חזרה לאפייה 175 מעלות עוד כ 25 דקות

 

תמונה של גירסת הפרווה  עם ריבת אוכמניות 

 

 

כנסו לכל מתכוני העוגיות שלי

 

 

כנסו לעקוב אחרי גם באינסטגרם 

תגובות

תגובות

  • ravit birger

    הי, האם אפשר להחליף את החמאה בחיתוכיות?

    • Dafna Oster Michael

      לחמאה אין תחליף, אם את משתמשת במרגרינה אז אפשרי, לא מומלץ, מה שיותר מומלץ הוא שמן קוקוס תחליף בריא יותר