סלט חצילים רומני

IMG_2938

סלט חובה בכל בית רומני .

בכל מסעדה רומנית, מוגש תמיד על השולחן ביחד עם חמוצים כבושים  וחלה טרייה.
הסלט מורכב מפלפלים, חציל שרוף וכמובן שום.

ההרכב של הסלט מבחינת הכמוית נע בין 2 שיני שום ל-10 . לפי טעם אישי.
כנ"ל לגבי השמן -אפשר גם יותר בעיני מספיק 2 כפות.

 

המצרכים-

1 חציל בינוני
4 פלפלים אדומים או גמבה
3 שיני שום או יותר כתושים
2 כפות שמן
כפית חומץ
מלח ,קורט סוכר

 

אופן ההכנה-

לשרוף את החציל והפלפלים על האש .
אפשר גם בגריל בתנור.

לאחר הצליה לקרר ולקלף .

IMG_2933

לקצוץ בסכין חדה את החציל והפלפלים הצלויים.
לערבב היטב .
להוסיף שום כתוש ותבלינים.

 

IMG_2934

IMG_2937

הסלט טעים לאחר כמה שעות.
לשמור כמובן בקירור !

 

IMG_2939

IMG_2948

IMG_2946

 

תגובות

תגובות