סלט מיונז – סלט דה בף

 

 IMG_6199   

IMG_6188

 

סלט תפוחי אדמה וביצים –  סלט מיונז,

סלט מהמטבח הרומני – חובה על שולחן החג, פסח וראש השנה.

דה בף – כי הרומנים מוסיפים לסלט בשר , את הבשר והגזר שבושל במרק העוף.

אני מוסיפה פסטרמה איכותית חתוכה לקוביות, מאוד משדרג את הסלט ומעניק לו טעם מעושן. 

אפשר להכין גם ללא הבשר .

 

הסלט הזה מזכיר לי את אבי ז"ל, זה היה הסלט שהוא אהב להכין.

היה מכין אותו כמעט כל שבוע, ובפרט בחג הפסח.

 

 

 

המצרכים-

6 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם.

4 ביצים

כוס אפונה וגזר קפואים מבושלים במי מלח

5 כפות מיונז לייט /רגיל  

כף חרדל דיז'ון

2-3 כפות מים

3 מלפפונים כבושים במלח חתוכים לקוביות

3 כפות שמיר טרי קצוץ

כפית בצל לבן או  כף בצל ירוק קצוץ

כפית מיץ לימון טרי

מלח ופלפל שחור לפי טעם

אפשרות – 150 ג"ר פסטרמה (מומלץ ביתית) חתוכה לקוביות 

 

 

אופן ההכנה-
מבשלים את תפוחי האדמה (בקליפתם) ואת הביצים מרתיחים לביצים קשות.

לאחר קירור מקלפים את תפוחי האדמה והביצים וחותכים לקוביות.
מבשלים את האפונה והגזר כ- 20 דקות במי מלח ומסננים.

(אפשר להשתמש בקופסת שימורים אבל לא מומלץ)
את המיונז מערבבים עם החרדל והמים.
מאחדים את כל המרכיבים, מתבלים ומסדרים מעל צלחת הגשה.

למרוח מעט מיונז לקישוט.
בתיאבון !

 

IMG_6193

הרומנים נוהגים להכיו את המיונז בבית:

2 חלמונים + כפית חרדל + כפית מיץ לימון + מלח ופלפל שחור –

להקציף במיקסר ולזלף ככוס וחצי שמן עד לקבלת מרקם של מיונז.

מיונז ביתי הרבה יותר טעים ואפשר לשלב גם שמן זית.

הבעיה שבמיונז ביתי צריך להשתמש מיד.

 

IMG_6207

תגובות

תגובות