מתכון למקלובה קלאסית עם פרגיות

IMG_3354

 

 

 

מקלובה – מאכל מהמטבח הערבי , תבשיל אורז עם ירקות ובשר .

התבשיל מוגש כשהוא הפוך. 

מנה חגיגית ויפה להגשה .

סיר אחד מלא בכל טוב עם טעמים נפלאים של ירקות מטוגנים בשר ותבלינים והאורז סופג לתוכו את כל הטעמים.

ישנם גרסאות שונות למקלובה, החל מירקות שונים שנכנסים לסיר , סוג האורז והבשר .

 

את המקלובה שלי הכנתי עם פרגיות עוף . אפשר להכין גם עם שוקיים כרעיים או בשר כבש.

השתמשתי בסיר טפלון כבד בגודל בינוני . אם רוצים יותר מנות אפשר להכפיל כמויות.

 

המצרכים – 5 מנות

 

5 סטקים של פרגית  כ-600 ג"ר

1 חציל בינוני חתוך לחצי ולאורך

1/2 כרובית קטנה חתוכה לפרחים

1 תפוח אדמה  פרוס

1 בצל  פרוס

1 גזר פרוס

 1/4 1  כוס אורז יסמין

3-4 כפות שמן 

שמן זית 

פלפל ומלח לפי טעם 

כפית קינמון

1/2 כפית בהרט

 

 

אופן ההכנה –

 

להשרות את האורז במים כחצי שעה. לאחר חצי שעה לסנן מנוזלים. לערבב את התבלינים + כף שמן ולהניח בצד.

 

את החצילים לשים על נייר אפייה לשמן במעט שמן זית ולהכניס לגריל התנור לכ- 20 דקות עד להשחמה.

התהליך חוסך בשמן – כי החציל בטיגון סופג שמן מיותר ( הרעיון  הוא של אהרוני )

 

 

לשים כף שמן בסיר ולטגן את הפרגיות כדקה מכל צד ולהעביר לצלחת.

עם שאר הירקות אין בעיה של ספיגת שמן בסיר ובמחבת לטגן ב 2-3 כפות שמן את הכרובית , תפוחי האדמה  הבצל והגזר.

 

      

 

להניח בצד ולהתחיל לסדר את הסיר.

בתחתית להניח את תפוחי האדמה, מעל לסדר את החציל הגזר והכרובית , שכבת בצל ומעל לפזר מעט מהאורז.

להניח את הפרגיות ושוב את הירקות שנשארו ומעל את האורז.

 

להניח על האש לחמם כ2 דקות ולהוסיף מים רותחים עד לגובה האורז. כ- 2  וחצי כוסות .

 

    

 

 

לכסות את הסיר . להעביר לאש נמוכה . לבשל כשעה וחצי.

 

לאחר שהסיר התקרר מעט להפוך על צלחת הגשה ולזלול… מעדן אמיתי.

בתאבון!

 

  

 

 

 

אהבתם את המתכון כנסו לדף הפייסבוק שלי עשו לייק וקבלו עידכונים למתכונים חדשים!

 

לערכים תזונתיים וקלוריות כנסו לספר המתכונים שלי 

תגובות

תגובות