מאפה במילוי כבד קצוץ

 

 

 

כבר שנים לא הכנתי בורקסים ומאפים מבצק עלים.

אבל לפעמים הגעגועים למאכלים של פעם, גוברים על השיקולים הבריאותיים.

 

חברת מעדנות המתמחה בבצקים מוכנים,

משווקת בימים אלה, בצק עלים חדש ומופחת שומן.

קיבלתי את הבצק להתנסות. 

הבצק הוא פרווה ולכן מתאים למאכלים בשריים.

 

נזכרתי בפשטידת הכבד שהייתה מכינה אמא של גיסתי, שרה ז"ל.

שרה הייתה בשלנית מעולה, מכינה מטעמים משובחים מהמטבח הרומני – אשכנזי.

פשטידה הכבד שלה, הייתה הכי טעימה שאכלתי, מושלמת בטעמה.

שכבה של בצק , מעליה כבד קצוץ בטעם של פטה ,רך ונימוח, ומעליו עוד שכבת בצק עלים.

רוטב פטריות עם הרבה שמיר, עמד לצידה של הפשטידה.

אני כמובן התעניינתי איך יוצא לה הכבד רך וטעים כל כך – אז יש סוד קטן והוא כאן במתכון.

 

מי שזוכר ומתגעגע לבורקס החתונות של פעם אז זה משהו בסגנון אבל ביתי וטעים.

הכנתי את הבורקס בצורת מאפה בסגנון ביף וולינגטון 

 

 

המצרכים-

חצי קילו כבד עוף טרי

בצל גדול פרוס

2-3 כפות שמן 

מלח ופלפל שחור לפי טעם

כפית דבש

2 כפות סולת

3/4 כוס מים

ביצה

 

2 כפות חרדל דיז'ון

 

מתחילים בהכנת הכבד-

מניחים שמן במחבת רחבה ומטגנים קלות את הבצל.

משלבים את כבד העוף וממשיכים בטיגון עד שהכבד צלוי. 

(לא לצלות וליבש את הכבד ! הוא נכנס גם לאפייה )

מתבלים בתבלינים והדבש.

 

 

מורידים מהאש ומקררים.

מעבירים למעבד מזון או מטחנת בשר.

טוחנים למחית חלקה.

מניחים בקלחת 2 כפות סולת ומים.

מחממים על האש כמה דקות תוך כדי ערבוב .התערובת צריכה להסמיך לדרגה של דייסה סמיכה.

משלבים את הסולת והביצה לכבד הקצוץ. 

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

לוקחים רצועת בצק בגודל תבנית התנור

מניחים על נייר האפייה מקומח מעט.

מורחים את הבצק בחרדל .

מניחים את הכבד הקצוץ במרכז.

סוגרים את הבצק אחד על השני.

מורחים בביצה טרופה ומפזרים קצח מעל.

חותכים מעט בצידי המאפה.

מכניסים לאפייה לתנור מחומם על 180 לכ- 30-40 דקות

הכנת רוטב הפטריות-

מטגנים בצל קצוץ בכף שמן.

משלבים פטריות טריות חתוכות .

    

משלבים כף גדושה מרק פטריות, וכוס ורבע מים.

בתבלים במלח, פלפל, וחופן נדיב של שמיר.

 בתאבון !

זה מושלם 🙂

 

 

 

משאר הבצק הכנתי קנישס –  שבלולי בורקס רומניים

מבשלים 3-4 תפוחי אדמה , מרסקים לפירה.

מוסיפים בצל מטוגן , מלח פלפל וביצה.

חותכים רצועות של בצק ברוחב 4 ס"מ .

ממלאים בקצה, שורה של מילוי תפוחי אדמה .

מגלגלים לכרוכית ויוצרים שבלולים.

    

מניחים על נייר אפייה. מורחים בביצה טרופה.

אופים כחצי שעה

 

 

 

כנסו לעוד מתכונים מהמטבח הרומני 

תגובות

תגובות