לחמניות הבית – פסטו/פרמזן, בולגרית/זיתים

IMG_5492

 

IMG_5527

 

לחמניות ביתיות בטעמים נפלאים .

מתאימות לפינוק של ארוחת בוקר , בשילוב גבינות טובות ,ביצים, וירקות , 

ארוחת בוקר מושלמת.

 

הבצק הוא בצק בסיסי של לחם שמתאים גם  להכנת פוקצ'ות ופיצה.

 

מצרכים לבצק-

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

4 כפות סוכר

6 כפות כפות שמן זית

כ- 3 כוסות מים

1 כף גדושה מלח

 

נתחיל עם השמרים- להמיס את השמרים ברבע כוס מים וכפית סוכר . להניח בצד להתפחה -5 דקות.

בקערת המערבל להניח קמח מנופה עם סוכר.  להוסיף את תערובת השמרים וחלק מהמים ולהתחיל לערבל . 

תוך כדי לישה להוסיף מים ולזלף את השמן. להמשיך ללוש כ 5- דקות  . לקראת הסוף לשלב את המלח.

הבצק צריך לצאת רך מאוד ומעט דביק.

להעביר לקערה משומנת , לכסות בניילון ולהניח להתפחה כשעה.

אפשר ורצוי להכין מראש ולאחסן לילה במקרר. בקיץ הרבה יותר נוח לעבוד עם בצק קר.

 

לחלק את הבצק ל- 30  חלקים.

מכל חלק ליצור גליל .

חלק מהלחמניות הכנתי עם פסטו ופרמזן וחלק עם גבינה בולגרית וזיתים שחורים.

 

את לחמניות הפסטו הכנתי כך-

להניח בצלחת כף גדושה פסטו, לערבב עם 2 כפות פרמזן מגוררת.

אפשר לדלל עם 1-2 כפות שמן זית.

IMG_5442

 

IMG_5444

כל גליל של בצק לעטוף בפסטו ולגלגל בצורת קשר ללחמניה.

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

IMG_5454

להניח את הלחמניות להתפחה מכוסות בניילון לא הדוק כשעה בקיץ ובחורף שעה וחצי.

 

לחמניות בולגרית /זיתים-

 

לפתוח מעט את הגליל , לפזר קוביות קטנות גבינה בולגרית וזיתים חתוכים, לסגור ולגלגל בצורת קשר. להניח על נייר אפייה

  IMG_5448

 

IMG_5449  IMG_5457

 

 

 

לאפות בתנור מחומם מראש  180 מעלות כ- חצי שעה .

 

IMG_5472

 

IMG_5473

איזה ריח… פשוט תענוג !

כיף לפתוח כך את הבוקר בארוחת מפנקת  עם לחמניות טריות וחמות , גבינות טובות סלט טרי, זיתים

וכל מה שאתם אוהבים!

IMG_5489

 

 

 

IMG_5502

 

IMG_5518

 

IMG_5533

 

כל מתכוני הלחמניות שלי כאן 

 

מתכוני שמרים 

תגובות

תגובות