לחמניות בית בשילוב פסטו ופרמזן

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_5492

 

IMG_5527

 

לחמניות ביתיות בטעם נפלא ושילוב מתבקש של פסטו ופרמזן.

מתאימות לפינוק של ארוחת בוקר , בתוספת גבינות טובות ,ביצים, וירקות , 

ארוחת בוקר מושלמת.

 

הבצק הוא בצק בסיסי של לחם שמתאים גם  להכנת פוקצ'ות ופיצה.

 

מצרכים לבצק-

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

4 כפות סוכר

6 כפות כפות שמן זית

כ- 3 כוסות מים

1 כף גדושה מלח

 

נתחיל עם השמרים- להמיס את השמרים ברבע כוס מים וכפית סוכר . להניח בצד להתפחה -5 דקות.

בקערת המערבל להניח קמח מנופה עם סוכר.  להוסיף את תערובת השמרים וחלק מהמים ולהתחיל לערבל . 

תוך כדי לישה להוסיף מים ולזלף את השמן. להמשיך ללוש כ 5- דקות  . לקראת הסוף לשלב את המלח.

הבצק צריך לצאת רך מאוד ומעט דביק.

להעביר לקערה משומנת , לכסות בניילון ולהניח להתפחה כשעה.

אפשר ורצוי להכין מראש ולאחסן לילה במקרר. בקיץ הרבה יותר נוח לעבוד עם בצק קר.

 

לחלק את הבצק ל- 30  חלקים.

מכל חלק ליצור גליל .

את הלחמניות הכנתי עם פסטו בייתי .

 

 

להניח בצלחת 3-4 כפות פסטו, לערבב עם חצי כוס פרמזן מגוררת.

אפשר לדלל עם 1-2 כפות שמן זית.

IMG_5442

 

IMG_5444

כל גליל של בצק לעטוף בפסטו ולגלגל בצורת קשר ללחמניה.

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

IMG_5454

 

 

לאפות בתנור מחומם מראש  180 מעלות כ- חצי שעה .

 

 

 

IMG_5473

איזה ריח… פשוט תענוג !

כיף לפתוח כך את הבוקר בארוחת מפנקת  עם לחמניות טריות וחמות , גבינות טובות סלט טרי, זיתים

וכל מה שאתם אוהבים!

IMG_5489

 

 

 

 

 

IMG_5518

 

IMG_5533

 

כל מתכוני הלחמניות שלי כאן 

 

מתכוני שמרים 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments