גפילטע פיש מתכון לגפילטע פיש לחגים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

מתכון לגעפילטע פיש – גפילטפיש

 

 

גפילטע פיש הוא כוכב השולחן אצלנו בחגים ,ראש השנה ופסח, מחכים לו מחג לחג.  מאכל חגים מסורתי מטבח יהודי אשכנזי – אך שונה בטעמים בין פולני לרומני להונגרי וכו' כל אחד מבשל שונה – בעיקר כמויות הסוכר המלח ופלפל שחור משתנים.

אצלנו אוהבים את הגפילטע עם הרבה פלפל שחור .

לפני שנים כשאמא הייתה מכינה את הדג לחג – דג אחד היא הייתה פורסת לפרוסות ובתוכו הייתה שמה את הקציצה. 

גפילטע – ממולא פיש – דג , קציצת הדג הייתה מונחת בתוך פרוסת הדג.

ברבות השנים לאחר שאבא נפטר, לא היה מי שיאכל את פרוסות הדג בצורה הזאת , תפקיד ההכנה עבר אלי ואני מכינה רק את הקציצות .

 

 

 

כדאי לקנות את הדג שבוע שבועיים לפני החג.

אם מוכר הדגים יהיה נחמד – בקשו ממנו לפלט לכם את הדגים לפילה ללא עצמות. וללא עור.

ואל תאמינו לכל אלה שאומרים טעים עם העור והעצמות …

 

בתבלינים שהוספתי מלח, פלפל וסוכר אפשר לשחק לפי טעמכם האישי,

המתכון הוא מתכון של אמא שלי היקרה שרה .  מתכון שעובר מדור לדור.

הכי מסורתי שיש.

מתכון לגפילטע פיש מתאים כמובן גם לפסח פשוט את פרוסות הלחם מחליפים ב 2-3 כפות קמח מצה

 

 

כנסו למתכוני ראש השנה 

 

מתכון גפילטע פיש מושלם ! 

בואו להכין ,

 

 

המצרכים לכ- 30 קציצות 

1 ק"ג פילה קרפיון טחון ללא עור ועצמות

2 ביצים

3 בצלים

2 פרוסות חלה או לחם רטובות סחוטות

כפית פלפל שחור 

כפית גדושה מלח

כף גדושה סוכר

5 כפות קמח מצה

 

לציר- עצמות וראש הדג 

1 בצל קוביות

1 ענף סלרי חתוך

2 גזרים פרוסים

מלח, פלפל, ומעט סוכר

יאפשר לשלב לרוטב גם 2-3 גרגרי פלפל אנגלי ועלה דפנה 

 

 

אופן ההכנה-

טוחנים את הדג במטחנה ביתית ,

ביחד עם הדג, לטחון גם את הבצלים והחלה/לחם.

גם מעבד מזון משוכלל עושה את העבודה מצויין.

להעביר את התערובת לקערה , לשלב את התבלינים והביצים.

לערבב היטב ולהוסיף את הקמח. לבדוק ולתקן תיבול לרמה של מליחות ומתיקות שאתם אוהבים.

ולהשאיר את התערובת מכוסה במקרר כשעה לפחות לספיגת הטעמים.

הכנת הציר-

להרתיח בסיר רחב ושטוח מים -בגובה  של כ- חצי סיר. אם רוצים רוטב ג'לטיני-

מבשלים תחילה את הראש והאידרה.  לאחר כחצי שעה,

מסננים את הציר,

 

ומוסיפים את הגזר , סלרי,בצל ותבלינים.

כאשר הציר רותח אפשר להוסיף את הקציצות לסיר

לכסות את הסיר ולהעביר ללהבה נמוכה לבישול של כ- שעה וחצי 

 

בתאבון 🙂

חג שמח, שנה מתוקה !

גליפטע פיש עם חזרת (חריין) ממש כמו של סבתא 

גפילטע 😍המתכון כאן http://matanot-ktanot.co.il/%D7%92%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%98%D7%A2-%D7%A4%D7%99%D7%A9/

פורסם על ידי ‏מתנות קטנות התפריט היומי‏ ב- יום שישי, 30 במרץ 2018

 

מתכון לגעפילטע פיש – גפילטפיש

מתכוני פסח שלי 

 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

 

 

מתכונים לפסח כאן 

תגובות

תגובות