גפילטע פיש

גפילטע פיש או חריימה זאת השאלה,

אז זהו שאצלנו במשפחה זאת לא שאלה , זה גם וגם.

 

בראש השנה מככב אצלנו האוכל האשכנזי מסורתי , גפילטע פיש , כבד קצוץ קרפלעך,לוקשלעך,קרטופלעך, קיגל ועוד ועוד כאלה ששמם נגמר ב-לעך  😉 …

ובערב סוכות כל השולחן צבוע באדום- חריימה, מפרום, קוסקוס, מסייר, צ'ירשי , טבחה בסלק ועוד מעדנים של המטבח הטריפוליטאי.

 

כמובן כולם מחכים לו גם בפסח – כוכב השולחן !

 

כדאי לקנות את הדג שבוע שבועיים לפני החג.

אם מוכר הדגים יהיה נחמד – בקשו ממנו לפלט לכם את הדגים לפילה ללא עצמות. וללא עור.

ואל תאמינו לכל אלה שאומרים טעים עם העור והעצמות …

 

בתבלינים שהוספתי מלח, פלפל וסוכר אפשר לשחק לפי טעמכם האישי,

המתכון הוא מתכון של אמא שלי היקרה שרה .  מתכון שעובר מדור לדור.

הכי מסורתי שיש.

המתכון מתאים כמובן גם לפסח פשוט את פרוסות הלחם מחליפים ב 2-3 כפות קמח מצה

 

 

כנסו למתכוני ראש השנה 

 

מתכון ל – גפילטע פיש מושלם ! 

בואו להכין ,

 

 

המצרכים לכ- 30 קציצות 

1 ק"ג פילה קרפיון טחון ללא עור ועצמות

2 ביצים

3 בצלים

2 פרוסות חלה או לחם רטובות סחוטות

כפית פלפל שחור 

כפית גדושה מלח

כף גדושה סוכר

5 כפות קמח מצה

 

לציר-

1 בצל קוביות

1 ענף סלרי חתוך

2 גזרים פרוסים

מלח, פלפל, ומעט סוכר

יש המוסיפים גם 2-3 גרגרי פלפל אנגלי ועלה דפנה 

 

 

אופן ההכנה-

טוחנים את הדג במטחנה ביתית ,

ביחד עם הדג, לטחון גם את הבצלים והחלה/לחם.

גם מעבד מזון משוכלל עושה את העבודה מצויין.

להעביר את התערובת לקערה , לשלב את התבלינים והביצים.

לערבב היטב ולהוסיף את הקמח. לבדוק ולתקן תיבול לרמה של מליחות ומתיקות שאתם אוהבים.

ולהשאיר את התערובת מכוסה במקרר כשעה לפחות לספיגת הטעמים.

הכנת הציר-

להרתיח בסיר רחב ושטוח מים -בגובה  של כ- חצי סיר. אם רוצים רוטב ג'לטיני-

מבשלים תחילה את הראש והאידרה. מוציאים ומכניסים את שאר המצרכים.

 

להוסיף את הגזר , סלרי,בצל ותבלינים.

כאשר הציר רותח אפשר להוסיף את הקציצות לסיר

לכסות את הסיר ולהעביר ללהבה נמוכה לבישול של כ- שעה וחצי 

 

בתאבון 🙂

חג שמח, שנה מתוקה !

גליפטע פיש עם חזרת (חריין) ממש כמו של סבתא 

 

מתכוני פסח שלי 

 

 

הצטרפו לקבוצה של מתנות קטנות בפייסבוק 

 

וגם באינסטגרם 

 

מתכונים לפסח כאן 

תגובות

תגובות