עוגת שכבות תפוחים-דבש-גבינה

 

 

 

IMG_3495

 

חשבתי להכין קינוח מפתיע ומעניין לראש השנה .

 

בראש הייתה כוונה להכין שכבות של עוגת גבינה, עוגת דבש וחצאי תפוחים.

כדי ששכבת הגבינה תהיה מעודנת ולא חמוצה, השתמשתי בגבינת ריקוטה.

לא הייתה לי ריקוטה במקרר,

אבל כן היו שקית חלב, שמנת חמוצה ושמנת מתוקה .וזה כל מה שנחוץ להכנת ריקוטה ביתית.

 

התחלתי בהכנת ריקוטה ביתית.

 

 

מחממים שקית חלב בסיר כבד עם 60 מ"ל שמנת מתוקה (1/4 כוס) עד לסף רתיחה.

IMG_3434

משלבים גביע של שמנת חמוצה, וממשיכים בבישול עוד כדקה. 

IMG_3436

בתוך החלב נוצרים פתיתי גבינה.

IMG_3443

משאירים לקירור של כ 10 דקות ואז מעבירים למסננת.

IMG_3537

הגבינה מוכנה.

IMG_3542

מכניסים אותה למקרר לקירור, עד להכנת העוגה.

 

 

המצרכים לעוגה – תבנית בקוטר 18 שוליים גבוהים.

 

3 תפוחי גראנד סמית בינוניים.

1/3 כוס סוכר

30 ג"ר חמאה

2 כפות מים

 

לתערובת עוגת הדבש-

40 ג"ר חמאה

ביצה

3 כפות דבש

2 כפות סילאן

2 כפות סוכר חום

כפית קינמון

1/4 כפית ציפורן

גרידת לימון או תפוז

קורט מלח

1/2 כוס קמח + 2 כפות

1/2 כפית א. אפייה

 

לתערובת הגבינה-

גבינת הריקוטה שהכנו יוצא בערך 300 ג"ר

2 ביצים

1/4 כוס שמנת מתוקה

1/4 כוס קמח 

1/4 כפית א. אפייה

1/3 כוס סוכר

וניל

מעט גרד לימון

 

מתחילים בקירמול התפוחים-

מקלפים את התפוחים מגלענים אותם וחותכים לחצי.

מחממים בסיר כבד את הסוכר והמים, ברגע הקירמול משלבים את החמאה.

מכניסים את חצאי התפוחים לבישול בתוך הקראמל.

מבשלים כ- 10 דקות .

בזמן הבישול הופכים את התפוחים כמה פעמים.

 

מכינים את תערובת עוגת הדבש-

מניחים בקערה את החמאה ,הביצה והסוכר וטורפים קלות משלבים את הדבש, הסילאן,והתבלינים.

מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה.

משמנים בחמאה את התחתית והדפנות.

מסדרים יפה את התפוחים המקורמלים בתבנית .

IMG_3461.JPG

מעבירים את תערובת העוגה מעל התפוחים ומכניסים לאפייה בתנור מחומם מראש 180 מעלות.

IMG_3463

אופים כ20 דקות .

 

מכינים את תערובת הריקוטה-

מקציפים את הביצים עם הסוכר לקצף תפוח.

 

מערבבים את הריקוטה עם השמנת המתוקה, הקמח,הוניל וגרידת לימון.

משלבים בין התערובות ליצירת תערובת הומוגנית.

 

מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים את תערובת הריקוטה מעל עוגת הדבש האפייה למחצה.

מכניסים לאפייה 10 דקות על 180 ואחר כך מנמיכים לעוד כ- 40 דקות בטמפרטורה 150-140.

להשאיר את העוגה בתנור לאחר האפייה. עוד לפחות כשעה.

הופכים את העוגה ומסירים את נייר האפייה.

IMG_3477

IMG_3475

IMG_3495

IMG_3504

IMG_3501

 

שילוב טעמים מופלא 🙂

אני מאוד אהבתי !

תכינו שווה

שנה טובה וחג שמח <3

תגובות

תגובות