פרסבורגר שקדים עוגת שמרים חלומית לשבת

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 


פרסבורגר שקדים זו עוגת החלומות.

בצק פריך דק משמרים ובתוכו מגולגל קרם שקדים אלוהי – פשוט תענוג לכל אוהבי השקדים.

אני בקיץ מאוד אוהבת להכין בצק שמרים פרסבורגר.

זה בצק שממש קל להכין אותו ואפילו לא דורש לישה ארוכה במיקסר.

הוא דורש רק זמן במקרר וככל שישהה זמן במקרר, כך יהיה יותר מוצלח.

המילוי יכול להכיל

שקדים או פרג או גבינה או כל מה שאתם אוהבים.

הכנתי בסוף השבוע האחרון בצק לפרסבורגר ואחד מהם הכנתי עם מילוי שקדים.

זה יצא ממש מוצלח ואת אופן המתכון העלתי לעוקבים שלי באינסטוש.

כאן המקום להצטרף ולעקוב אחרי.

ראיתי שמאוד התלהבו צילמתי תמונה ועכשיו זה מגיע גם לכאן לאתר.

אם תרצו תוכלו להכין במיקסר – אני פשוט לשתי מעט ביד ממש כמו שמכינים בצק פריך פשוט.

הכמות כאן ל- 2 עוגות פרסבורגר בתבנית אינגליש קייק רגילה סטנדרטית

אני אוהבת להשתמש לעוגות השמרים שלי בשמרים טריים (הקוביות שיש בסופר) נסו ולא תתאכזבו .

 

המצרכים –

250 גרם קמח (רבע קילו)

10 גרם שמרים טריים (כפית יבשים)

3 כפות סוכר

100 גרם חמאה רכה או נטורינה לפרווה

כרבע כוס חלב/מים לפרווה

ביצה

1/4 כפית מלח

קליפה מגורדת מחצי לימון

קרם שקדים – לכרוכית אחת !

100 גרם שקדים טחונים

80 גרם אבקת סוכר

כפית תמצית שקדים

חצי ביצה או חלבון

50 גרם חמאה/נטורינה  מומסת

גרידה מלימון והרבה

לערבב הכל יחד לתערובת חלקה

חופן של מסמרי שקדים

אופן ההכנה –

מערבבים את השמרים עם סוכר וחלב/מים .

כמה דקות התפחה בקערה.

אחר כך מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

מכסים ונותנים לבצק לנוח חצי שעה.

לשים אותו שוב ממש חצי דקה. ומכניסים לקירור ללילה.

מחלקים בצק ל- 2 חלקים. מכל חלק מכינים עוגה אחת .

על משטח מקומח מרדדים למלבן בעובי חצי ס”מ בערך.

מורחים שכבת מילוי קרם שקדים על כל הבצק , מפזרי מסמרי שקדים ומגלגלים לכרוכית.

מעבירים על נייר אפיה לתבנית אינגליש.

חצי שעה התפחה – מכוסה בניילון.

מורחים ביצה ואם רוצים ויש לכם – מקשטים בגבישי סוכר(לא חובה)

אפיה 180 מעלות כחצי שעה.

כשהעוגה יוצאת מהתנור אני מברישה בסירופ סוכר (נמצא אצלי תמיד במקרר)

לסירופ-

חצי כוס סוכר  עם חצי כוס מים להרתיח עם מעט מיץ לימון (קליפת תפוז או לימון) עד שמסמיך.

כל המתכונים לעוגות השמרים שלי 

מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

לוחצים כאן ומגלגלים 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שליווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Michal
2 years ago

האם אפשר לקבל את הכמויות בכוסות וכפות?