איך מכינים פלפל צ’ומה בייתי או פלפלצ’ומה
פלפל צ’ומה הוא תבלין שמשתמשים בו ברוב התבשילים הטריפוליטאים או בסלטים.
אפשר לקנות, אבל הבייתי הוא הרבה יותר טעים .
אני זוכרת את סבתא שלי ז”ל, עומדת ומגרדת את שיני השום על פומפייה,
ואת הפלפלים הייתה מייבשת לבד וגורסת במכתש ועלי.
כי מי שמע על מעבד מזון אז.
אין מצב שפלפל צ’ומה לא נמצא במקרר אצל סבתא , תמיד היה שם בצנצנות.
את המתכון הזה העלתי לספר מתכונים ברשת לפני כמה שנים ,
מתכון מצויין שכדאי לאמץ,
מעולה לתבשילים כמו חריימה,שקשוקה חריפה,ליים בילדי ועוד …
מתכון ל – פלפל צ’ומה בייתי
3 ראשי שום מקולפים
3 כפות פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
5-6 פלפל שטה חריף או 3 כפות גרוס
כוס שמן קנולה
חצי כפית כמון
כפית קימל טחון
מלח ןפלפל לפי טעם
מיץ מלימון או רבע כפית מלח לימון
מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון.
טוחנית למחית אחידה.
מעבירים לצנצנת מעוקרת ושומרים בקירור.
פלפל צ’ומה בייתי
מתכונים נוספים מהמטבח הטריפוליטאי
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
לוחצים כאן ומגלגלים
מצטרפים כאן
לקבוצת הווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
מתכונים ישירות לנייד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם