העוגה הזו ממש קלה והיא טעימה בטירוף
יש בה גם תפוז טרי בטעם מודגש
גם קצת תותים ( אין צורך בכמויות )
וגם קמח שקדים שהופך את העוגה לרכה ולחה במיוחד .
בוחשים הכל במטריפה או במיקסר
באמת בכמה דקות ויש עוגה נהדרת לשבת
גם פרווה !
עוגה אחת בתבנית אינגליש קייק סטנדרטית
הכל נמדד בכוסות מדידה אוניברסליות
המצרכים –
2 ביצים
חצי או שליש כוס סוכר
כפית מחית וניל או שקית
קורט מלח
רבע כוס מיץ תפוזים
1/3 כוס שמן
חצי כוס קמח שקדים
חצי כוס + כף קמח
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
חצי שקית אבקת אפייה – כפית גדושה
כחצי כוס תותים חתוכים לקוביות
אופן ההכנה –
את התותים בקערה מקציפים ביצים וסוכר
מוסיפים בהדרגה את שאר המצרכים
מקבלים תערובת אחידה
מעבירים לתבנית את התערובת משאירים כחצי כוס מהתערובת בקערה.
מפזרים מעל את התותים
ואז את שארית התערובת של העוגה מעל התותים.
מכיניסים לאפייה
180 מעלות כ 40 דקות
ציפוי לא חובה אבל מוסיף
מערבבים 50 גר אבקת סוכר
עם 3,4 כפות מיץ תפוזים וגרידה מהתפוז
מצפים את העוגה ומפזרים אגוזים מעל לקישוט
הביס שמתקבל הוא פשוט תענוג
תהנו ותכינו
סוף שבוע נעים
דפנה