הכנתי עוגת שקדים מדהימה .
אני כל כך אוהבת עוגות עם שקדים ולכן זו עוגה מהפנטת בעיני,
כל פעם שאני עוברת לידה ,אני מיישרת חתיכה …
בקיצור עוגה נהדרת ואם אתם אוהבים שקדים תכינו אותה לשבת
מבטיחה לכם – כולם יתלהבו .
מה שמאוד מוסיף לטעם של העוגה הוא הציפוי הטעים והמיוחד שלה,
חוץ מזה , כל הכנת העוגה לוקחת בדיוק כמה דקות
קלה קלה להכנה.
והתוצאה – מדהימה ממש של קונדיטוריה.
אז קדימה ,
המצרכים –
- כוס מידה אוניברסלית
4 ביצים
כוס +כף גדושה סוכר
כפית מחית וניל או 2 שקיות סוכר וניל
קורט מלח
200 גר’ חמאה רכה
גרידה מלימון טרי – ככפית
2 כוסות קמח שקדים – שקדים טחונים
חצי כוס קמח
חצי שקית אבקת אפייה
כף תמצית שקדים
2 כפות מיץ לימון
לציפוי-
חופן נדיב מסמרי שקדים – כחצי כוס
חופן גבישי סוכר
ולאחר האפייה
ציפוי –
100 גר’ אבקת סוכר
כ- 6 – 8 כפות שמנת מתוקה
כף תמצית שקדים
גרידה מחצי לימון
אופן ההכנה –
מערבבים בקערה עם מטרפה חמאה/נטורינה רכה עם סוכר להקרמה.
מוסיפים את הביצים טורפים מעט ואז מוסיפים בהדרגה את כל שאר המרכיבים.
מערבבים לתערובת חלקה.
מעבירים לתבנית קפיצית 24 עגולה מרופדת בתחתית בנייר אפייה.
מפזרים למעלה את מסמרי השקדים ואת חופן גבישי סוכר (אם אין – לא חייבים )
אפייה בחום 170 מעלות כ- 40 או 50 דקות – עד שהעוגה תתייצב ותהיה אפייה גם במרכז.
מוציאים את העוגה.
לאחר הקירור מחלצים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
מערבבים את מרכיבי הציפוי,
אבקת סוכר עם שמנת ,תמצית שקדים וגרידה מלימון , עד שהכל נמס והציפוי נוזל כמו טחינה סמיכה שאפשר לזלף.
מזלפים חופשי מעל העוגה ומקשטים סביב.
במידה ולא מספיק נוזלי מוסיפים עוד טיפות של שמנת .
עוגה מהממת כולם אהבו אותה.
עוגת רכה רכה ונמסה בפה הודות לקמח השקדים
והטעם …. מופלא
View this post on Instagram
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
לוחצים כאן ומגלגלים
תוכלו לראות מתכונים שלי גם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום
מצטרפים לעמוד שלי באינסטגרם לייב מתכונים חדשים שעולים לבלוג !!!
קבוצת הווטסאפ שלי
מתכונים ישירות לנייד !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “