עוגת שיש שקדים רכה ועסיסית.
אין כמו עוגת שיש להתפנק עם הקפה של הבוקר .
אז הכנתי עוגת שיש עשירה בקמח שקדים, שמעניק רכות נפלאה לעוגה .
לא לוותר כי ככה היא ממש יוצאת מושלמת ומיוחדת.
הבעיה היחידה עם העוגה הזו שקשה להסתפק בחתיכה אחת ומיד מיישרים עוד חתיכה …
העוגה היא פרווה – ללא מוצרי חלב !
איך מכינים ?
ממש בקלי קלות
מכינים תבנית סבתא עם חור או סיר פלא משמנים ומפזרים מעט קמח שקדים בתחתית.
המצרכים –
6 ביצים מופרדות
כוס ורבע סוכר (אפשר עוד רבע לפי טעם) 250 גרם
שקית סוכר וניל
קורט מלח
1/2 כוס מיץ תפוזים
גרידה מתפוז/לימון
1/2 כוס שמן
100 גר’ קמח שקדים (שקדים טחונים)
כוס ורבע קמח (175 גרם)
חצי שקית אבקת אפייה
לשוקולד-
50 גר’ שוקולד מריר מומס במיקרו ומוסיפים כף שמן
או תערובת קקאו – מחממים את המצרכים הבאים במיקרו כדקה-
2 כפות קקאו
4 כפות סוכר (40 גרם)
3 כפות מים
מעט רום/קינמון/נס קפה
כף שמן
לפני שמתחילים מצטרפים – מתנות קטנות האינסטגרם
אופן ההכנה –
מחממים תנור ל- 170 מעלות
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר והמלח לקצף יציב
- בקערה נוספת טורפים את החלמונים עם הנוזלים – שמן,מיץ,וניל וגרידה של תפוז.
- מנפים את הקמחים ואבקת האפייה לתוך תערובת החלמונים ומערבבים היטב
- מקפלים בעדינות את החלבונים לתוך תערובת החלמונים ומאחדים את התערובות לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- מעבירים לתבנית המשומנת
- מזלפים את השוקולד לתוך העוגה ומשיישים בעזרת שיפוד.
- מכניסים לאפייה של כ- 45-50 דקות
עוגה נפלאה להתפנק ליד הקפה והתה.
עוגת שיש שקדים פשוט נהדרת !
כאן לוחצים לעוד מתכונים לעוגות
מתכונים לחגי תשרי
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
שלום
האם ניתן להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא? אם כן-מה הכמות והאם צריך לשנות כמויות נוזלים?
במה ניתן להחליף את מיץ התפוזים?
תודה