עוגת גבינה חלומית עם פירורי קראמבל פריכים ומשמשים טריים – גן עדן של טעמים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

עוגת גבינה חלומית עם פירורי קראמבל פריכים ומשמשים טריים – גן עדן של טעמים

אם יש משהו שאנחנו צריכים בימים טרופים אלו זה ביס בטעם גן עדן !

אז זו העוגה שמכילה בתוכה גם פירורי בצק חמאתיים פריכים ומענגים, גם תערובת של עוגת גבינה טובה עם ריקוטה וגם משמשים טריים שיש במקרר.

אז קדימה לא ממש קשה

והתוצאה לא פחות מחלום !

עוגת שכבות בצק פריך ,גבינה ומשמשים בתוספת ציפוי – קראמבל פריך

תכינו תבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 מרופדת בנייר אפייה

המצרכים –

לבצק פירורים-

100 גרם חמאה

גרידה מכחצי לימון טרי

80 גרם (כ 1/3  כוס ) סוכר

שקית סוכר וניל

קורט מלח

170 גרם קמח (כוס ורבע )

רבע כפית אבקת אפייה

חלמון

תערובת גבינה –

250 גרם ריקוטה (אם אין אפשר להחליף בגבינת שמנת או גבינה רגילה )

250 גרם גבינה לבנה

200 מ”ל – גביע יוגורט 3% או גביע שמנת חמוצה רגילה 15%

1/3 עד 1/2 כוס סוכר

כפית מחית וניל –

שקית סוכר וניל

גרידה מלימון

כף גדושה קמח או קורנפלור 

חלבון (שנשאר מהבצק )

ביצה

המשמשים –

10 משמשים חצויים

רבע כוס סוכר

אופן ההכנה –

מתחילים בהכנת תערובת המשמשים כדי שהתערובת תוכל להתקרר.

מניחים את המשמשים כשהם מגולענים וחתוכים לחצי או רבע ,

בסיר כבד עם הסוכר ומערבבים .

מבשלים על אש נמוכה כ- 20 דקות עד שהמשמשים רכים והתערובת הופכת למעיין רפרפת סמיכה .

כשמוכן מניחים לקירור  לטמפרטורת החדר.

בצק-

מפוררים קוביות חמאה עם סוכר ,גרידה של לימון ,וניל וקמח.

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת פירורית.

מעבירים לתבנית 22 מרופדת בנייר אפייה , קצת יותר מחצי מהפירורים.

מהדקים בעזרת מזלג ומכניסים למקרר.

מכינים את תערובת הגבינה .

מערבבים יחד את כל המרכיבים.

מוזגים את תערובת הגבינה מעל הפירורים שבתבנית.

בעזרת כף מניחים מרפרפת המשמשים מעל הגבינה בעדינות.

מפוררים מעל את פירורי הבצק שנותרו.

אפייה 160 מעלות בטורבו כרבע שעה .

אחר כך להוריד טמפרטורה ל – 150 להעביר לתנור סטטי למעלה ולמטה

לעוד כ- 50 דקות – אם התנור חזק יספיקו גם 40 דקות .

 

 

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים

 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments