הכנתי השבוע עוגיות מגולגלות חלבה ושקדים מבצק פריך מדהים.
אז זאת העוגייה השבועית שלנו בבית .
היא נהדרת ומתאימה בדיוק עם כוס תה בשעה 4 אחר הצהריים.
רק תשתדלו לא לאכול יותר מידי שישאר לכל השבוע … כי זו עוגייה ממכרת.
ואיך להכין ממרח חלבה בייתי ? למטה בסוף המתכון
המצרכים –
בצק –
חצי קילו קמח
קורט מלח
כף סוכר
שקית סוכר וניל
200 גר’ חמאה
1/3 כוס שמן
חצי כוס מים
מעט גרידה מלימון
מילוי –
ממרח חלבה
כחצי כוס קמח שקדים לפיזור
(במקום שקדים אפשר אגוזי מלך טחונים או אגוזי לוז גרוסים דק,או קוקוס)
אפשר להכין כל מילוי אחר – תמרים,שוקולד,ריבה וכו’
אופן ההכנה –
לקערת המיקסר או מעבד מכניסים חמאה ,סוכר וקמח. מערבבים לתערובת פירורית ואז מוסיפים את שאר המצרכים . לשים עד לקבלת בצק חלק .
עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
אני אוהבת וממליצה להשאיר לילה במקרר.
ככל שבצק פריך נמצא יותר זמן במקרר ונח, כך יצא יותר משובח וטעים .
תוציאו חצי שעה מהמקרר לפני ההכנה ואז תחלקו ותרדדו.
מחלקים בצק ל-4
מרדדים כל חלק למלבן מורחים את הממרח של החלבה ומפזרים מעליו שקדים טחונים(או כל אגוז אחר)
אפשר לפזר קצת קינמון מעל.
מגלגלים לכרוכית.
מניחים בתבנית וחותכים לפרוסות כמעט עד הסוף.
מכניסים לאפייה 175 מעלות כחצי שעה.
חותכים את העוגיות עד הסוף ומפזרים בתבנית ונותנים עוד כ-5 דקות אפייה.
מוציאים מצננים ובוזקים באבקת סוכר.
הכנת ממרח חלבה בייתי –
במידה ואין לכם ממרח חלבה אפשר להכין בבית לבד-
שמים כוס אבקת סוכר בצלוחית ומוסיפים,כפית מחית וניל או תמצית טובה או סוכר וניל.
ואז מוסיפים ככוס טחינה גולמית אולי קצת יותר מערבבים עד שמתקבלת תערובת כמו ממרח שאפשר למרוח מעל הבצק .
כל העוגיות שלי – מאגר ענק של מתכונים
הצטרפו לדף הפיסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף –
“מתנות קטנות התפריט היומי ”
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !