עוגיות אגוזים וטחינה – עוגיות פריכות נדירות שכיף לפתוח איתן את השבוע

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מחפשים להכין עוגיות – מאגר ענק של מתכוני העוגיות שלי 

 

עוגיות אגוזים וטחינה – עוגיות פריכות נדירות שכיף לפתוח איתן את השבוע

לשבת איתן על כוס תה או קפה של אחר הצהריים , זה הפינוק היומי שלי.

הכנתי בסופשבוע עוגיות מדהימות וטעימות.

בצק פריך ונמס לתוך הפה עוגייה כייפית וטעימה

המילוי של טחינה ואגוזים .

השקעתי קצת בצורה יפה לעוגייה והכנתי אחת אחת.

עוגיה מיוחדת גם יפה גם טעימה.

 

יש סרטון למטה 

תוכלו לראות בדיוק איך הכנתי גם אצלי באינסטגרם כאן –

מתנות קטנות האינסטגרם 

המצרכים-

*כוס מדידה אוניברסלית

לבצק –

4 כוסות קמח  (560 גרם )

כפית גדושה אבקת אפייה

שקית סוכר וניל

200 גר’ חמאה

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מים

קורט מלח

3 כפות סוכר

גרידה מלימון

מילוי- מערבבים לפי הסדר בקערה

כוס טחינה

כוס סוכר

כוס אגוזים טחונים + 2 כפות גדושות

(אפשר כל אגוז או שקדים או בוטנים או אפילו קוקוס )

שקית סוכר וניל

גרידה מלימון

כפית קינמון

 

אופן ההכנה –

הכנת הבצק –

  • מכניסים את המצרכים למעבד מזון  או מיקסר או בחישה בידיים.
  • מעבד מפעילים בפולסים עד לקבלת בצק אחיד
  • מניחים כמה דקות למנוחה.
  • יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג . שקלתי 26 גרם
  • מרדדים כל כדור לעיגול – לא חייב להיות מדוייק.
  • עושים חתכים בחצי העיגול ועל החצי השני מניחים כפית מלאה מהמלית.
  • מגלגלים וסוגרים כך שהחתכים מלמעלה.
  • מניחים בתבנית.
  • כך עושים עם שאר הכדורים.
  • במידה ונשארים לכם כדורים והמלית לא הספיקה – ממלאים בממרח שוקולד או תמרים ואגוזים.
  • מכניסים למקרר את התבנית לקירור של חצי שעה.
  • מחממים תנור 170 מעלות ואופים עד שזהוב כ- 25 דקות.
  • מקררים -בוזקים אבקת סכר ונהנים.
  • איחסון בקופסה אטומה .

עוגייה שווה ויפייפיה ומושקעת

תכינו ותהנו

שבוע טוב ונעים ובעיקר מתוק !

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

Subscribe
Notify of
6 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
רחל
2 days ago

אפשר פרווה? אבל בבקשה לא מרגרינה?

רגינה
10 months ago

לצערי המתכון לא מוצלח. אני ניסיתי לעשות את זה והסתבכתי, הבצק מתפרק ואי אפשר בכלל לגלגל ולא לעשות צורות, נאלצתי לזרוק.

מיכל
1 year ago

הכנתי פעמיים, יצא מצויין וקצר מחמאות. האם אפשר להכין גם עם קמח כוסמין?

נועה דוד
2 years ago

היי..בערך כמה עוגיות יוצאות מהכמות הזו?
תודה על המתכון

יעל
2 years ago

החמאה צריכה להיות רכה או ישר מהמקרר? תודה