עגבניות מוחמצות – פרוביוטיקה טבעית

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

הכנת חמוצים בבית היא קלה ואתם חייבים להכין.

העיקרון היחיד שמנחה את ההחמצות – להכין רק עם מלח

וכמובן תוכלו להוסיף תבלינים עמו עלים ירוקים או שום או פלפל חריף

אבל בשום אופן אין להשתמש בחומץ שהורס את החיידקים הטובים שנוצרים בתהליך התסיסה !

עוד דבר הכי חשוב להצלחה –

מעקרים את צנצנות זכוכית על ידי שטיפה במים רותחים וייבוש בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות למשך 10 דקות.

עגבניות מוחמצות במלח – זה מעדן ואני חושבת שהוא מגיע מהמטבח הרומני – כי ידוע שרומנים מחמיצים כל דבר.

(גם אבטיח…)

 

העגבניות – בוחרים את אלו הירוקות או מעט אדומות וקשות.

הן יוצאות קריספיות, חמצמצות-מתוקות, ומלאות בטעמים עזים .

עגבניות מוחמצות הן תוספת נהדרת לכל ארוחה, 

 מעבר לטעמן המופלא, הן גם דרך מצוינת לשמר את טעם הקיץ של העגבניות הטריות לאורך זמן, ובונוס נוסף:

הן מהוות מקור נהדר לפרוביוטיקה טבעית, התורמת לבריאות מערכת העיכול.

 

המצרכים – 

כחצי קילו עגבניות טריות קשות  עדיף קצת ירוקות

מלח גס

מים תוספות

שמיר ושיני שום

אופן ההכנה –

ראשית מעקרים את הצנצנות

אני מעדיפה להכין בצנצנות לא גדולות .

שוטפים היטב את העגבניות.

אם משתמשים בעגבניות גדולות יותר, חותכים אותן לרבעים או חצאים.

מערבבים בקערה גדולה מים – על כל כוס מים לשים כפית מלח גס .

לערבב ולהמיס את המלח.- זה הנוזל לתסיסה.

מילוי הצנצנות-

מניחים בתחתית כל צנצנת מעט שום, וענפי שמיר.

מסדרים את העגבניות בצפיפות עד סוף הצנצנת.

יוצקים את נוזל ההחמצה שהכנו מראש -(המים עם המלח)

סוגרים את הצנצנות היטב ומניחים על השיש .

זה לוקח בערך 3-5 ימים והעגבניות מוכנות – תלוי במזג האויר שבחוץ במידה וחם מאוד הן מוכנות יותר מהר.

 

  • עגבניות חמוצות: לא רק טעים, גם בריא – מקור טבעי לפרוביוטיקה
  • פרוביוטיקה בביס: מתכון לעגבניות מוחמצות שיעשו לכם טוב בבטן
  • עגבניות מוחמצות: המנה שתשדרג את הארוחה ותחזק את מערכת העיכול
Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments