
הסלט הזה אהוב עלי במיוחד .
סלט בריא וטעים שהוא גם יפיפה וצבעוני- סלק, גזר, ותפוח ירוק שמשתלבים בטעמים מושלמים
יחד עם רוטב הדרים דבש וחרדל.
מושלם !
אז קדימה
קחו מנדולינה פשוטה שחותכת שרוכים (ג’וליאנים)
והכינו את הסלט המרשים שמגישים גם במסעדות יוקרה.
יקשט לכם נהדר את שולחן החג
תרצו סלט גדול – תכפילו כמויות
המרכיבים-
גזר גדול
סלק גדול
תפוח עץ גדול
לרוטב –
כפית חרדל
כפית דבש
מעט מלח
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
מיץ מחצי תפוז
גרידה של תפוז או לימון
אופן ההכנה –
קולפים את הגזר והסלק -(כדאי לשים כפפה על היד כדי לא להתלכלך מהסלק.)
מתחילים בחיתוך של הגזר והתפוח.
אחר כך בקערה נפרדת חותכים את הסלק .
לקערת הסלק מוסיפים מים ושוטפים היטב ומסננים.
כך הצבע של הסלק לא “צובע” את המרכיבים האחרים של הסלט.
מוסיפים את הסלק לקערה עם הגזר והתפוח.
מערבבים היטב את הרוטב .
מזלפים מעל הסלט ומערבבים
מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בגרעיני חמניות – אפשר גם שומשום קלוי
מה שאוהבים