מתכון קלאסי לביף בורגיניון – צלי כתף 5 ביין תבשיל מופלא

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

ביף בורגיניון או בף בורגיניון ובצרפתית: Bœuf bourguignonהוא תבשיל מהמטבח הצרפתי הקלאסי.

כמו שאומרים כמה פשוט ככה טעים , אז זה בדיוק זה !

בשר בקר בבישול ארוך עם ירקות ויין אדום.

תבשיל בקר , מאוד קל להכנה ואת הטעם מקבלים מהבישול הארוך וכמובן כל הטעמים הבשר והירקות יחד עם היין מתקבל תבשיל עשיר טעים וחגיגי.

אני הגשתי אותו עם פירה.

אפשר להגיש גם עם אורז או פולנטה.

צריך להצטייד בבשר טוב , השתמשתי בנתחי צלי  כתף מספר 5 , אפשר לערבב גם אוסובוקו , שריר או אסאדו או יחד.

מה שחשוב מאוד זה להשתמש בסיר ברזל כבד , הוא חלק מההצלחה של התבשיל.

שבת חורפית לפנינו ואין יותר מתאים מהתבשיל הנפלא הזה.

אני בטוחה שכל אחד יכול להכין אותו

אין צורך להיות בשלן מנוסה .

קדימה לכו קנו נתח בשר טוב ותכינו למשפחה בשבת

המצרכים

פרוסות או קוביות צלי כתף קילו וחצי

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט קמח

3 גזרים

4 ענפי סלרי בלי עלים

חתיכה ראש סלרי חתוכה לקוביות

5 שיני שום חצויות

3 בצלים חתוכים גס

או אם יש לכם בצלי שלוט 10 לפחות

כף רסק עגבניות

עלה דפנה

4 גרגרי פלפל אנגלי

חופן גבעולי טימין טריים

סלסלה וחצי פטריות שמפיניון טריות

כף סילאן או דבש או סוכר

יין אדום יבש כחצי בקבוק או יותר

אופן ההכנה-

ממליחים ומפלפלים את נתחי הבשר.

מקמחים מעט .

מחממים שמן זית בסיר ברזל כבד גדול,

צולים את הבשר משני הצדדים.

מוציאים.

בסיר מטגנים את הבצלים ,

מוסיפים את השום, שורש סלרי ואחר כך סלרי עלים גזרים שפרוסים ל 3 ואת הרסק והתבלינים.

מוסיפים את הבשר ואז יין עד כמעט כיסוי.

לאחר שהתבשיל רותח מכסים ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה .

מכניסים לתנור על 175 מעלות ל 3-4 שעות .

כחצי שעה לפני סוף הבישול משלבים סלסלת פטריות פנימה .

לבדוק שהבשר רך , רק אז מוציאים מהתנור.

את הפטריות הנותרות פורסים מעט ומטגנים בשמן זית . מתבלים ב2 – 3 כפות מהרוטב של התבשיל .

 

בהגשה –

מגישים לצד פירה או פולנטה,

מניחים מהבשר והגזר מקשטים בפטריות הצלויות , בצל ירוק או ירק אחר כמו פטרוזיליה .

מנה לתפארת

וכמה שזה טעים

-ניתן להוסיף לתבשיל גם תפוחי אדמה

מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

לוחצים כאן ומגלגלים 

תוכלו לראות מתכונים שלי גם  בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!!

מצטרפים לעמוד שלי באינסטגרם 

קבוצת הווטסאפ שלי 

מתכונים ישירות לנייד !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments