
הכנתי לחג עוגת שקדים בשילוב תותים טריים ומתוקים של סוף העונה .
יצאה עוגה נדירה , רכה וטעימה עם השילוב המושלם בטעמים.
ממליצה ממש להכין בימי החג
העוגה קלה להכנה .
המרכיבים-
3 ביצים
חצי כוס סוכר
כפית מחית וניל או שקית וניל
כף גדושה חמאה שקדים (או חמאה רגילה )
קורט מלח
גרידה מלימון שלם
כף מיץ לימון
כפית תמצית שקדים
רבע כוס קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
כפית אבקת אפייה
כוס וחצי קמח שקדים
לרפרפת התותים –
150 גרם תותים טריים
רבע כוס מים
2 כפות סוכר
כפית קורנפלור
אופן ההכנה –
מכינים את רפרפת התותים כי היא צריכה להתקרר.
חותכים תותים לקוביות .
שמים בסיר קטן על האש עם מים וסוכר.
מערבבים ומבשלים 2-3 דקות.
מערבבים כף מים עם כפית קורנפלור ומוסיפים .
מערבבים עוד 1-2 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.
מורידים מהאש ומקררים היטב.
הכנת העוגה –
בקערת המיקסר מקציפים ביצים עם חצי כוס סוכר.
לאחר שנוצר קצף תפוח מורידים את פעולת המיקסר ומוסיפים את
חמאת השקדים , לימון ,מיץ לימון תמצית שקדים וניל ולבסוף את המרכיבים היבשים.
ערבוב של פחות מחצי דקה.
מוציאים מהמיקסר ומערבבים עם הלקקן לתערובת חלקה.
מעבירים לתבנית 22-24 בקוטר .
העוגה לא יוצאת גבוהה . היא כמו טארט .
מעל העוגה מניחים עם כף את התותים .
אופים על 170 כ- 40 דקות עד שהעוגה מתייצבת אם רואים שעדיין לא יציבה מורידים ל- 150 לעוד כמה דקות כל תנור מתנהג ואופה אחרת …
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל