
סלט חומוס מסבחה הוא אחד הסלטים שאני תמיד מכינה כשאני מארחת בשבתות וגם
כשמכינים על האש .
הוא מוצלח אפילו יותר מחומוס רגיל טעים וממש פשוט להכנה .
צריך כמובן להכין מראש גרגירי חומוס מבושלים או פשוט להשתמש בקופסת שימורים של חומוס ייעודי להכנת ממרח חומוס .
הסוד בסלט הוא בישול גרגירי החומוס לדרגה שהם פשוט נמסים .
ממש בישול טוב .
בדרך כלל אני משרה קילו חומוס (הקטן – מסוג הדס ) ל 12-24 שעות במקרר.
אחר כך מבשלת בסיר לחץ עם מעט סודה לשתייה ומלח .
אפשר לבשל בסיר רגיל , פשוט לבדוק שהחומוס מבושל ונמס .
אפשר את הכמות לחלק ולהקפיא בקופסות ,ככה יש לכם חומוס מבושל וזמין לכל מטרה .
אז איך מכינים מסבחה ?
בקלות כשיש כבר חומוס מבושל …
המצרכים –
כחצי כוס טחינה גולמית
מיץ טרי מלימון או יותר (לפי טעם)
מלח
(אופציה שן שום – אני לא שמה )
כשתי כוסות גרגירי חומוס מבושלים חמימים
שמן זית בנדיבות
אפשר לקשט גם עם פטרוזיליה טרייה בהגשה
או זעתר
אופן ההכנה –
מכינים טחינה עם מים לימון ומלח (לא מאוד דלילה – במרקם סמיך)
משאירים חופן מגרגרי החומוס בצד.
את גרגירי החומוס מרסקים עם מעט מי הבישול , בעזרת המועך של הפירה ,
ממש מועכים אותם אבל לא למרקם חלק , שישארו גושים.
מוסיפים את גרגירי החומוס המעוכים , כשהם מעט חמימים לתוך הטחינה המוכנה ומערבבים היטב .
מקשטים בגרגרי חומוס מבושלים שלמים ובשמן זית בנדיבות , מעט מיץ לימון
אפשר להוסיף פטרוזיליה, זעתר או מעט כמון למי שאוהב .
סלט נפלא !
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
מתנות קטנות האינסטגרם – מוזמנים לעקוב אחרי גם שם !
מתכונים ליום העצמאות