מתכון לגרנולה בייתית ממש קלה להכנה – הרבה יותר טעימה ובריאה מהקנוייה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

בזמן האחרון אני נוהגת להכין גרנולה בייתית.

לפעמים יוגורט עם 2 כפות גרנולה בייתית מחליף מצויין ארוחה .

ארוחת ביניים או ארוחת ערב קלילה וטעימה.

נסו את הגרנולה הבייתית ולא תחזרו לקנות בסופר.

היא מכילה את כמות הסוכר שאתם אוהבים והרבה פחות שומן ממה שבאמת צריך.

אתם יכולים לשלוט בטעמים שלכם.

אני לא אוהבת מתוק ולכן הגרנולה שאני מכינה היא במתיקות מעודנת

אפשר להמתיק אותה גם בממתיק שאינו מכיל סוכר

או במייפל , דבש או סילאן מה שיש לכם בבית או מה שאתם מעדיפים.

אני גם מוסיפה כף סוכר חום.

השמן שאני משתמשת הוא שמן קוקוס – הרבה יותר בריא ובדיוק מתאים לכאלה מתכונים ולכל מתכון מתוק .

מאוד ממליצה לרכוש שמן קוקוס ולהשתמש בו.

האגוזים והגרעינים שאתם מכינים זה לשיקולכם – בעיקר מה שיש לכם במזווה

אם יש לכם זמן,  ההמלצה של כל התזונאיים היא להשרות לפחות שעתיים במים את כל האגוזים והגרעינים. אחר כך לסנן .

ההסבר לכך הוא – שלאחר השריית אגוזים וגרעינים – כמות הוויטמינים ונוגדי החמצון גדלה משמעותית, וכמו כן הם משנים את מבנה החלבון, כך שהאכילה שלהם אחרי השרייה קלה יותר לעיכול.

ובמיוחד לפני אפייה זה יתרון בכך שהאגוזים נאפים בדיוק במידה.

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים

המצרכים –

2 כוסות שיבולת שועל – יכולה להיות גם טחונה וגם לא טחונה – אפשר לערבב

חצי כוס גרעיני דלעת

רבע כוס גרעיני חמנייה

חצי כוס אגוזי מלך 

רבע כוס שקדים שלמים או חצאיים.

רבע כוס אגוזי לוז (או פקאן או מקדמיה)

רבע כוס קשיו חצאים או שבור

מידת המתיקות תלוייה בכם 

אני שמה –

4 כפות דבש(אפשר מייפל)

2 כפות סילאן 

כף סוכר חום 

קורט מלח 

40-50 גר’ (כף גדושה ) שמן קוקוס.

אפשר לשלב לתערובת גם חופן צימוקים או חמוציות

או פרי מיובש אחר מה שיש לכם

אופן ההכנה –

לתוך קערה מערבבים את כל המצרכים הרשומים למעלה.

את השמן אפשר להמיס במיקרו אם הוא מוצק  – בדרך כלל בעונת החורף הוא מוצק.

במידה ואין לכם שמן קוקוס השתמשו בשמן רגיל או בחמאה מומסת.

אחר שערבבנו יחד את הכל , מעבירים את התערובת לתבנית על גבי נייר אפייה לא לפזר יותר מידי – אפילו אפשר קצת להדק . בזמן האפייה להפוך ולערבב כל כמה דקות לפחות 3 פעמים.

לאפות בתנור על 160 מעלות טורבו כ – 20 דקות (אם התנור שלכם חזק אז 140-150 )

(אם השתמשתם לאגוזים שהושרו לפני כן במים – האפייה קצת יותר עוד כמה דקות.)

אחר כך להשאיר את התערובת להתקרר .

ואז אפשר לפורר מעט ולהכניס לצנצנת אטומה.

אצלי היא עומדת על השיש ודי מהר היא נגמרת ..

 מתנות קטנות האינסטגרם 

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

חזרה לדף הראשי 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments