בקיץ הכי מתאים ופשוט להכין ארוחות צהריים קלילות שמכינים במהירות.
מוקפצים אהובים עלינו במיוחד במשפחה.
גם מהירים להכנה , מנת חלבון מעולה עם המון ירק – ארוחה מושלמת.
מה שהכי חשוב – אין צורך לעמוד שעות במטבח – מהיר וקל להכנה
פרגיות הן חלק מאוד טעים ועסיסי ומוקפץ מפרגיות, יוצא ממש נהדר.
יובל הכין השבוע את המוקפץ המופלא הזה, יצא כל כך טעים שמהר צילמתי כדי להעלות את המתכון לאתר שתוכלו להנות ממנו גם אתם.
מי שאוהב את הטעמים האסייאתים אני מציעה להצטייד במזווה בכל הרטבים האסייאתים שנותנים את הטעם העשיר למנות. בכל סופר יש עמדה למצרכים מהמטבח האסיאתי – שווה וכדאי.
אצלי זה נמצא במקרר .
איך מכינים מוקפץ פרגיות אסייאתי
מתכון של יובי
המצרכים – 4 מנות
3-4 פרגיות נקיות משומן ועצמות חתוכות לקוביות גדולות
(אפשר להכין את המוקפץ גם מחזה עוף)
רבע כרובית חתוכה לפרחים
גזר פרוס לשרוכים
כרבע כרוב ירוק פרוס
פלפל צ’ילי חריף פרוס (לפי טעם)
חופן – כחצי אריזה של נבטים (הסוג העבה )
בצל חתוך לקוביות
2 בצלים ירוקים
3 כפות רוטב סויה
2-3 כפות דבש/סילאן
מעט שמן שומשום
למרינדה –
4 כפות רוטב סויה
כף חומץ אורז
כף דבש/סילאן
כף מירין
כף קורנפלור
כפית רוטב דגים (לא חובה )
שן שום חתוכה
בצל ירוק חתוך
להגשה –
שומשום קלוי על מחבת וחופן אגוזי קשיו קלויים גם כן על המחבת.
אופן ההכנה –
- מכינים את המרינדה – מערבבים את המצרכים של המרינדה לתערובת אחידה.
- מניחים בתוכה את הפרגיות החתוכות.
- מניחים במקרר לשעה לפחות , לספיגת הטעמים – אפשר כמובן יותר.
- מחממים ווק או מחבת עמוקה עם מעט שמן
- צורבים היטב את הפרגיות ומוציאים לצלחת.
- מוסיפים מעט שמן לווק ומטגנים בצל ואחר כך מוסיפים גזר,כרובית וכרוב.
- מקפיצים כמה דקות עד שהירקות מטוגנים היטב.
- מוסיפים את הפרגיות לתוך הירקות ואז את הנבטים והבצל הירוק הפרוס.
- טועמים ומשלבים מעט רוטב סויה,דבש ושמן שומשום אם חסר עוד טעמים אפשר להוסיף . עוד 2-3 דקות הקפצה והתבשיל מוכן.
מגישים על אורז לבן ומפזרים שומשום וקשיו מלמעלה.
מוקפץ פרגיות אסייאתי – לייט, קייצי וטעים אש
מה עוד אפשר לעשות עם פרגיות ? – מאגר מתכונים לפרגיות
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
מאגר מתכונים לייט
מחפשים מתכונים מהירים וקלים ? – לוחצים כאן
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”