קינוח יווני מסורתי שהוא פשוט דלישס
עשוי מעלי בצק פילו מקווצים , שיוצרים ספירלה ענקית , אופים אפייה מוקדמת ואחר כך מוסיפים בלילת וניל לימונית במקור – אני הוספתי גם גבינה ,ועוד כמה דברים טובים בתוכה.
מעל מפזרים פירות יער /דובדבנים/אוכמניות או כל פרי אחר.
בקיצור –
בואו מהר להכין לשבת הקרובה
וההכנה בהחלט קלה ופשוטה
ביס מהחלומות
את הרעיון למתכון ראיתי בסרטון מקסים שעלה לי ברשת.
ערב לפני תכננתי שאני הולכת להכין את המאפה עם הדובדבנים הטריים והיפים שהיו לי במקרר.
אמממה… קמתי בבוקר והדובדבנים חוסלו…
למזלי… היו לי פירות יער ואוכמניות קפואים.
אז לגמרי אפשר להכין עם דובדבנים טריים ללא החרצנים כמובן .
תוציאו מהמקרר בצק פילו מצונן של שמרית ,כמה מצרכים בסיסיים ויש לכם מאפה משגע
בתוך פחות משעה.
האורחים בטוח יתלהבו ממנו – חוץ מזה שהוא ממש טעים הוא פשוט כל כך יפה …
המצרכים-
חבילה בצק פילו שמרית
כ- 50 גר’ חמאה מומסת
לתערובת וניל-
250 מ”ל אריזה – שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
כפית גדושה גרידה מלימון טרי
כפית מחית וניל
כף גדושה סולת
250 גר’ גבינת שמנת
2 ביצים
2 כפות גדושות חלב מרוכז
חופן נדיב פירות יער או דובדבנים או אוכמניות. (150 גרם)
אופן ההכנה –
מוציאים את העלים מהחבילה ומכסים במגבת.
מברישים דף פילו בחמאה ממש קלות.
מניחים מעליו עוד דף ומורחים בריפרוף בחמאה.
מקווצים את הדפים ויוצרים דף כמו אקורדיון.
מניחים בצורת ספירלה בתבנית עגולה 26-28
כך עושים עם כל שאר הדפים עד שמתקבלת ספירלה אחת ענקית כשיש רווחים בין הדפים.
תוכלו לראות הכל בסרטון מצורף למטה
מכניסים לאפייה 170 מעלות כחצי שעה עד שהמאפה הופך לזהוב ואפוי טוב.
בזמן שהמאפה בתנור מכינים את בלילת הווניל.
טורפים בקערה את כל המרכיבים.
מוציאים את המאפה מהתנור ושופכים את הבלילה מעל הדפים האפוים.
מפזרים פירות יער /דובדבנים/אוכמניות בנדיבות מלמעלה.
מכניסים חזרה לאפייה של עוד כ 20-30 דקות עד שרואים שהמאפה יציב במרכז.
מגישים חמים וזה נפלא אפשר לבזוק אבקת סוכר מלמעלה בהגשה או להגיש עם רוטב של פירות יער ושמנת חמוצה ליד.
מאפה משגע וטעים
soufra is a sweet traditional Greek Filo Pastry dessert
האם אני יכולה לשים שמנת מתוקה במקום חלב מרוכז?
יצא יבש יכול לביות שלא עשיתי מספיק מרווחים. איך אפשר לתקן? כמה זמו נשמר והאם אפשר להקפיא? תודה