לחמניות שמינייה מתוקות – לחמניות שמרים משגעות ורכות במילוי שוקולד, קינמון ואגוזים
מאפי שמרים משגעים בצורת שמיניות
הכנתי מאפי שמרים יפייפיים בצורת 8.
קצת שינוי מהמאפים הרגילים , במקום להכין עוגה אחת או בבקה רגילה
מכינים מאפים אישיים שכיף לאכול ואפילו יותר כיף להגיש אותם לאורחים.
אז השבת תקחו את בצק השמרים שלכם ותכינו כאלה .
הסרטון עלה אצלי בעמוד האינסטגרם אתם מוזמנים להציץ
להכנת כ- 8-10 לחמניות
או 2 עוגות
כמובן ישנה אופצייה עם נטורינה גם לפרווה !
המצרכים-
חצי קילו קמח
2 ביצים
כף שמרים יבשים (10 גר’)
1/3 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
חצי כפית מלח
100 גר’ חמאה/נטורינה לפרווה
כ- 3/4 כוס חלב/מים
גרידה מלימון (לא חובה)
מילוי – אני ממליצה לגוון ולהכין בכל מיני טעמים
מכינים צלחת עם אגוזים טחונים ומעט קינמון
אפשר ממרחי שוקולד מוכנים מה שתרצו
או ממרח חלבה
או מילוי קינמון – לערבב יחד
50 גר’ חמאה/נטורינה מומסת
כף קינמון
חצי כוס סוכר חום
מילוי קקאו שקדים או אגוזים- לערבב יחד
2 כפות קקאו
כפית קינמון
75 גר’ חמאה/נטורינה מומסת
100 גר’ אבקת סוכר
50 גר’ אגוזי מלך או שקדים טחונים
קורט מלח
אופן ההכנה –
בקערה המיקסר מערבבים שמרים עם כף מהסוכר וחצי כוס מהנוזל- קצת פושר בגלל שקר בחוץ.
לאחר 10 דקות השמרים תופחים .
מכניסים את שאר המרכיבים ולשים את הבצק לישה איטית של כ- 10 דקות כל אחד והמיקסר שלו. מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב ,לשמן בצק גם למעלה בכף שמן. מכסים בניילון .
מתפיחים בחוץ כחצי שעה.
הבצק לא תופח הרבה בגלל שקר בחוץ.
אני ממליצה אחר כך להכניס את הבצק לילה למקרר.
מוציאים את הבצק ומחלקים ל-8 או 10 חלקים.
כל חלק מרדדים למלבן דק דק.
מורחים מילוי ומגלגלים לכרוכית .
נוצרת רצועה ארוכה שאותה פשוט מגלגלים לצורת 8 בקלות .
מניחים בתבנית על ניר אפיה להתפחה.
השיטה שלי להתפחה בחורף היא לחמם את התנור כמה דקות.
לסגור אותו ולחכות שקצת יתקרר. טמפרטורה של בין 20-30 מעלות כמו בקיץ אצלנו בחוץ.
ואז להכניס את התבנית עם המאפים לתנור כבוי (כמובן) אבל חמים .
התפחה עד שמכפיל נפח.
להוציא מהתנור. למרוח בביצה מערבבת עם קצת מים .
לחמם את התנור 180 מעלות .
להכניס לאפייה של כחצי שעה או עד שתראו אפייה יפה וזהובה גם בתחתית
מכינים בינתיים סירופ סוכר –
מבשלים חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים.
עד שממש מסמיך והופך לסירופ.
נוסיף כמה טיפות של לימון – וניל או רום.
כשמאפים יוצאים מהתנור מברישים בסירופ של הסוכר ומיד טובלים בצלחת עם האגוזים הטחונים.
כך מתקבל מאפה מטריף שקשההה לסרב לביס ממנו!
תכינו ותפתיעו את המשפחה לשבת הקרובה.