בחג המטוגנים אחרי שמטגנים סופגניות נשאר המון שמן שאפשר להמשיך ולטגן בו
גם לביבות וגם עוד רעיון שהוא מעולה לאירוח , ירקות עטופים בטמפורה ומטוגנים בשמן עמוק.
הכנתי באחד מערבי חנוכה מגש כזה ונרשמה ממש התלהבות.
זה טעים וזה כייפי .
מה טיגנתי ?
כרובית חצילים ,קישואים ובצל
אבל אפשר כל ירק
מומלץ גם תפוחי אדמה פרוסים דק דק, בטטה פרוסות דקות .
מכינים טמפורה – אני אוהבת לשים קצת בירה לבנה בטמפורה שהיא גם עוזרת לתערובת להתנפח בטיגון וגם נותנת טעם לציפוי .
המצרכים –
חצי כרובית חתוכה לפרחים
1-2 חצילים
2 קישואים
בצל גדול או 2
לטמפורה –
חצי כוס בירה לבנה
חצי כוס סודה
חצי כוס מים
רבע כפית סודה לשתייה
מעט מלח
מעט פלפל שחור
כוס וחצי קמח
אופן ההכנה –
את פרחי הכרובית מבשלים במי מלח כ- 10 דקות ומסננים היטב מהמים.
פורסים את החציל לפרוסות בעובי של ס”מ ואחר כך חותכים לחצאי.
פרוסים גם את הקישוא לפרוסות של חצי ס”מ בערך.
גם את הבצל פרוסים לפרוסות של טבעות שלמות בעובי חצי ס”מ ואז מפרידים את הטבעות.
מערבבים את כל מרכיבי הטמפורה לתערובת סמיכה כמו טחינה.
מחממים את השמן היטב . 170-180 מעלות.
טובלים את הירקות בתוך הטמפורה ומעבירים לשמן הרותח.
מטגנים היטב מכל הצדדים .
מוציאים לנייר סופג. מגישים לצד איולי או צזיקי זה פשוט נפלא .