אני אוהבת חומוס !
בעצם יש מישהו שלא אוהב ?
מעטים האנשים שלא אוהבים את הממרח הכי טעים בעולם.
אני מכינה לא מעט חומוס בבית .
יש לי תמיד בפריזר חומוסים מבושלים שאני מקפיאה גם לבישול וגם לעשיית סלט חומוס.
אבל גם אם אין לכם כאלה בפריזר , את המנה הזו אפשר להכין בקלות.
יש היום להשיג בסופר קופסאות של חומוס מבושל שהוא מיועד להכנת סלט חומוס .
תמיד טוב שיש כזו קופסת שימורים במזווה.
מעל החומוס שמתי פטריות טריות שהקפצתי עם בצל מטוגן .
מגישים חם ונהנים מכל ביס .
רוצים לקבל את המתכונים שלי ישירות לנייד ?
מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ
המצרכים –
ככוס חומוס מבושל (או אריזה שימורים חומוס מבושל
3 כפות מלאות טחינה גולמית
מים
מיץ לימון מחצי או יותר לפי טעם
מלח כחצי כפית
3 כפות שמן זית
בצל פרוס דק
סלסלת פטריות טריות
מלח
פלפל שחור
מעט כורכום
אופן ההכנה –
את החומוס המבושל מעבירים לבלנדר – אפשר גם במוט בלנדר.
כדי שהחומוס יהיה ממש חלק.
מוסיפים מיץ לימון ,מלח וכרבע כוס מים ומתחילים לטחון.
מוסיפים את הטחינה וממשיכים.
במידה וסמיך מוסיפים ממש מעט מים .
מוסיפים גם את השמן.
אם אתם ממש אוהבים תיבול תוכלו להוסיף – שן שום ומעט כמון.
את הבצל מטגנים בשמן זית עד שהוא מזהיב .
מוסיפים את הפטריות החתוכות וממשיכים בטיגון עד שהן מאבדות מהנפח.
מוסיפים תבלינים ומכבים את האש.
מסדרים את החומוס בצלחת הגשה .
מוסיפים מעל החומוס כמות נדיבה של הפטריות החמות עם הבצל.
מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.
מנה מעולה ממש תענוג !