בשבת האחרונה הכנתי עוגות שמרים עם פרג
אין כמו עוגת פרג טובה לשבת חורפית – עוגת שמרים רכה חמאתית ומלאה בפרג
פרג אהוב עלינו במיוחד במשפחה .
פרג לא טחון יש לי תמיד במקפיא – כי רק שם שומרים עליו טרי!
כשאני רוצה להכין עוגה עם פרג אני טוחנת לי את הכמות הרצויה
במטחנת תבלינים קטנה שיש לי. (דרך אגב זה מכשיר חובה בבית לכל אופה ובשלן)
בשבת האחרונה הכנתי בצק שמרים נהדר
והמילוי עם פרג יוצא מושלם בשילוב עם בצקי שמרים.
ממליצה להכין !
להכנת בצקי שמרים אני משתמשת תמיד בקמח פיצה – קמח עשיר יותר בגלוטן ולכן טוב יותר לכל מאפי השמרים.
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
המצרכים –
חצי קילו קמח פיצה (אפשר רגיל )
קובייה 25 גר’ שמרים טריים (או כף 10 גר’ יבשים )
1/3 כוס סוכר
חצי כפית מלח
2 ביצים
גרידה מלימון
שקית סוכר וניל
150 גר’ חמאה
ככוס חלב ( או לפי צורך)/מים
מילוי –
לעוגה אחת –
100 גר’ פרג טחון טרי
80 גר’ סוכר (כשליש כוס)
חצי כוס חלב
כפית קורנפלור
30 גר’ חמאה
כפית רום
גרידה מלימון שלם
כפית מיץ לימון
3 כפות ביסקוויטים טחונים או אגוזים או שקדים טחונים.
אופן ההכנה –
מפוררים את השמרים לקערה המיקסר עם חצי כוס חלב וכפית סוכר.
נותנים לתערובת לתסוס כ 10 דקות.
לאחר שרואים שהתערובת תססה היטב, מוסיפים את הקמח, ביצים, סוכר ושאר המרכיבים
ומתחילים בלישה . לשים כ- 10 דקות או עד שמתקבל בצק חלק ,גמיש ורך.
אם נוקשה תוסיפו עוד קצת חלב או מים.
מכסים את הבצק ונותנים לו התפחה של כשעה וחצי (במקום חמים)
אפשר להכניס את הבצק למקרר ללילה או 24 שעות .
מלית – שמים בקלחת את הפרג עם סוכר קורנפלור וחלב. מערבבים היטב.
מחממים את התערובת ובוחשים כמה דקות על האש עד שהתערובת מסמיכה מעט.
מורידים מהאש ומוסיפים את המרכיבים הנוספים.
מכניסים לקירור. המילוי צריך להיות קר.
את הבצק שהתקבל מחלקים ל-2 .
שימו לב – המלית מספיקה לעוגה אחת .
את החלק השני אפשר למרוח בכל מלית אחרת.
מרדדים חלק אחד לבצק בעובי דק וגדול.
מורחים את הפרג על כל הבצק.
מגלגלים לכרוכית .
אפשר לחתוך באמצע ולהכין צורת קראנץ או להשאיר בצורת רולדה.
מניחים בתבנית .
התפחה של 40-50 דקות .
מכניסים לאפייה 180 מעלות כחצי שעה או 40 דקות תלוי בתנור שלכם.
לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור למרוח אותה בסירופ –
1/3 כוס סוכר להרתיח עם חצי כוס מים ,
לטפטף קצת רום או וניל לתוך הסירופ אפשר גם גרידה של תפוז.
להבריש את מאפי השמרים שיוצאים מהתנור.
את העוגות אפשר לשמור במקפיא